Ce este un termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, multi oameni au apelat la termostate inteligente pentru a regla de la distanta incalzirea si racirea in casele lor.

Nu numai ca arata mai elegant si mai sofisticat decat termostatele care nu sunt inteligente, ci aceste termostate de la Salus Romania ofera multe beneficii in ceea ce priveste eficienta, comoditatea si caracteristicile.

Cel mai bine, acestea va pot ajuta sa economisiti costurile de incalzire si racire. Cititi mai departe pentru o privire mai atenta asupra a ceea ce sunt si a modului de functionare a acestora.

Un termostat inteligent este un termostat care poate fi controlat cu un telefon, tableta, difuzor inteligent sau alt dispozitiv conectat la internet.

Termostatele inteligente va permit, de obicei, sa programati setarile dorite de temperatura si le puteti incorpora si in sistemele de automatizare casnica.

Cum functioneaza un termostat inteligent?

Pentru a intelege cum functioneaza un termostat inteligent, mai intai trebuie sa intelegeti cum functioneaza termostatele obisnuite. Un termostat foloseste temperatura pentru a determina cand trebuie sa porneasca ventilatorul si AC sau sa se incalzeasca.

De fapt functioneaza ca un intrerupator de lumina, cu exceptia incorporarii temperaturii si in ecuatie (pentru a ajuta la stabilirea momentului in care se va aprinde ventilatorul, se incalzeste si se raceste).

Un termostat tipic are un fir fierbinte, un fir comun, un fir care se conecteaza la suflanta ventilatorului si fire care se conecteaza la sistemul dvs. de climatizare pentru incalzire si racire.

Poate avea, de asemenea, fire suplimentare pentru caldura auxiliara, caldura de urgenta, incalzire sau racire in doua etape sau cabluri pentru sisteme care au curent alternativ sau independent.

Termostatele inteligente functioneaza similar, cu exceptia conectarii lor la Wi-Fi-ul casei. Aceasta va permite sa schimbati de la distanta setarile termostatului folosind o aplicatie de companie.

Cand introduceti o setare de temperatura in aplicatie, aceasta transmite setarea prin reteaua Wi-Fi la termostat, iar termostatul trimite atunci semnalul catre suflanta si sistemul de climatizare.

Cand utilizati un difuzor inteligent precum Google Home si spuneti „OK Google, setati temperatura la 250 de grade”, aplicatia Google Home comunica comanda aplicatiei insotitoare a termostatului, care calatoreste prin reteaua Wi-Fi la termostat.

Totul se intampla atat de repede incat probabil ca nu veti observa niciodata toate componentele implicate in ajustarea simpla a temperaturii din casa dvs.

Cum va economiseste bani un termostat inteligent?

Termostatele inteligente economisesc bani pur si simplu prin racirea si incalzirea locuintei doar atat cat este necesar.

Folosind functii precum invatarea, programarea, geofencingul, diagnosticul de probleme cu sistemul si reamintindu-va cand este timpul sa efectuati intretinerea, sistemul dvs. de climatizare ruleaza mai eficient si utilizeaza mai putina energie.

Senzorii de camera pot reduce de asemenea, mai precis consumul de energie prin incalzirea si racirea zonelor specifice.

Care este diferenta dintre un termostat inteligent si un termostat programabil?

Un termostat programabil permite utilizatorului sa introduca programarile si setarile programului.

Un termostat inteligent este un pas in plus de la un termostat programabil, deoarece de obicei permite utilizatorului sa programeze setarile dorite si se conecteaza la Wi-Fi pentru functii si functionalitati mai avansate.

0 Shares
You May Also Like