Diferentele intre resigilat, refurbished si second hand

Diferentele intre resigilat, refurbished si second hand

0 Shares
0
0
0

Diferentele intre resigilat, refurbished si second hand
In ultima vreme s-a tot vorbit despre popularizarea produselor resigilate si despre ideea ca acestea se vand atat de bine deoarece au un pret mai mic, dar in general apar confuzii intre produsele care sunt resigilate si cele care sunt refurbished ori second hand.

Ar trebui ca in prima faza sa putem face diferenta intre aceste titluri de produse deoarece sunt destul de mari diferentele.

De aceea atunci cand vreti sa va cumparati un laptop refurbished va recomandam sa va interesati ce inseamna de fapt acest lucru.

La prima vedere produsele resigilate pot fi considerate echipamente noi care au fost returnate de catre utilizatori dupa numai cateva zile de la cumparare si care sunt vandute din nou la un pret ceva mai mic decat pretul initial.

[adsenseyu1]

Produsele refurbished sunt in general echipamente profesionale si echipamente ale brandurilor recunoscute care sunt trecute prin sisteme de selectie si sunt ambalate si testate conform standardelor tehnice, in timp ce echipamentele second hand sunt echipamente vechi si ieftine care in cele mai multe cazuri pot sa aiba defecte minore in ceea ce priveste partea estetica dar care functioneaza in parametrii normali.

Produsele refurbished, asa cum am spus si mai sus sunt trecute prin sisteme triple de selectie, si sunt testate si depozitate conform unor standarde tehnice inalte.

Sunt magazine recunoscute care vand astfel de echipamente si care vand aceste laptopuri si calculatoare cu sistemul de operare instalat, comercializand in conditii de siguranta produse similare cu cele noi si care ofera si garantie pentru produsele vandute. Sunt firme care pot sa ofere si o garantie de trei ani pentru un pret cu intre 30 si 80 de procente mai mic.

Cel mai mare avantaj al produselor refurbished este pretul, acest echipament fiind un produs recunoscut care este reintrodus pe piata cu un pret mult mai mic. Reducerile in acest sens pot sa ajunga si pana la 80 de procente din pretul de pornire. Spre deosebire de aceste echipamente, cele resigilate sunt  aproximativ produse noi.

[adsenseyu1]

Avantajul pretului este un beneficiu major pentru firmele mici care pot sa profite de aceste reduceri pentru a isi pune si adaosul comercial fara sa ajunga la preturi foarte mari si astfel evita sa ramana cu marfa pe stoc. Conceptul de refurbished este un generator de business.

Cum piata este sufocata de firmele mari, firmele mici nu mai tin produse in stoc si in general service-urile aduc componente si sisteme intregi doar la comanda, iar micile magazine de IT sunt aproape disparute din cauza fortei comerciale a firmelor mari.

Piata de produse refurbished genereaza in fiecare an cresteri procentuale considerabile si asta din cauza ca oamenii au inceput sa cunoasca tot mai bine ce inseamna echipamente refurbished de fapt. Un echipament refurbished, tinand cont de faptul ca nu este echivalent cu un echipament second hand, poate fi cea mai buna solutie pentru companii dar si pentru persoanele fizice multumita seriei de avantaje oferite.

Spre deosebire de aceste echipamente, cele second hand sunt de fapt calculatoare sau laptopuri vechi care inca mai functioneaza si care au probleme de natura estetica, fapt ce nu le impiedica sa functioneze in parametrii normali.

0 Shares
You May Also Like