Cum se rezerva denumirea pentru o societate comerciala?

Cum se rezerva denumirea pentru o societate comerciala?

0 Shares
0
0
0

Cum se rezerva denumirea pentru o societate comerciala?
Pentru inceput merita sa amintim ca oamenii folosesc de multe ori in mod gresit termenul firma ca inlocuitor pentru societate comerciala.

Asa cum se poate vedea si in dictionare firma este fie numele sub care activeaza societatea comerciala sau suportul (panoul, placa sau caseta luminoasa) pe care este scrisa denumirea acesteia. Cu toate acestea oamenii considera ca frma este chiar entitatea juridica.

[adsenseyu1]

La infiintare o societate comerciala da in general numeroase batai de cap chiar daca in prezent se poate deschide o firma mult mai usor decat cu 10 ani in urma. Atunci cand deschideti o societate comerciala cu raspundere limitata cel mai mult timp veti pierde pentru acte srl.

Daca facem referire doar la drumurile facute la Registrul Comertului, pentru consituirea unei societati comerciale indiferent ca este societate comerciala cu raspundere limitata, societate pe actiuni, societate in comandita simpla, societate in nume colectiv sau societate in comandita pe actiuni aveti nevoie de minim 4 drumuri: pentru rezervare de nume, pentru a depunde dosarul, pentru sedinta si pentru a ridica actele.

Daca dosarul nu este facut bine va fi nevoie  sa faceti mai multe drumuri la Registrul Comertului pentru a depune din nou dosarul sau pentru sedinele la care ati primit termen. Acest lucru inseamna intarzieri. Cu exceptia drumului necesar pentru a face rezervarea de nume pentru care este necesara prezenta la ORC si nu dureaza decat maxim o ora si jumatate pentru celelalte drumuri se poate pierde intreaga zi.

Pentru a nu pierde foarte mult timp si cu rezervarea numelui ar trebui sa tineti cont de sugestiile de mai jos.

[adsenseyu1]

La Registrul Comertului poate fi consultata o lista de denumiri care va poate ajuta chiar si atunci cand suntei foarte nehotarati. Sunt foarte putine persoanele care au decis sa isi faca o firma dar nu stiu ce nume vor pentru aceasta dar este posibil ca unele variante sa nu fie disponibile asa ca va dam cateva idei.

In astfel de situatii puteti gasi un alt nume, puteti inlocui parti din numele societatii cu alte cuvinte si puteti adauga cuvinte in plus la numele deja ales.

In toate aceste situatii rezultatul poate sa fie deja inregistrat ca si denumire de firma dar puteti incerca in continuare. Consideram totusi ca denumirea unei societati comerciale este o etapa deosebit de importanta care are rolul de a influenta direct activitatea si profitabilitatea acesteia si de aceea este indicat sa acordati o atentie deosebita acestei denumiri.

Legea specifica si faptul ca numele unei societati comerciale ar trebui sa fie in limba romana. Acest lucru nu face ca denumirile de scoietati comerciale sa nu fie in alta limba, doar ca numele trebuie scris utilizand caractere latine.

Sunt si multe cazuri in care asociatii sunt straini iar numele frmelor vor avea semnificatie in limba lor si daca se va dori neaparat denumirea poate fi trecuta si cu  alte caractere decat cele latine dar doar pe emblema societatii.

Pentru ca variantele propuse la RC sa fie valabile acestea trebuie sa aiba minim 3 litere diferite comparativ cu cea mai apropiata denumire a unei firme deja existente. Aceste litere trebuie sa fie parte din denumire si nu din grupul de litere ce reprezinta doar initiale.

0 Shares
You May Also Like