De ce sa folosim un boiler electric cu serpentina?

De ce sa folosim un boiler electric cu serpentina?

0 Shares
0
0
0

Boilerele electrice sunt produse destinate sa ne faca viata mai usoara, aportul lor fiind semnificativ mai ales atunci cand avem nevoie de apa calda pentru locuintele noastre.

Un boiler electric cu serpentina este o alegere buna atunci cand vrei sa ai eficienta si confort deopotriva, deoarece in acest fel le poti avea pe amandoua la dispozitie, fara a fi nevoie sa investesti prea mult in acest sens.

Un boiler este, pe langa o unitate eficienta de sticare a apei calde menajere si o sursa de producere a acesteia. In functie de combustibilul utilizat, el poate da randamentul dorit, acest lucru variind in functie de preferintele fiecarui tuilizator in parte.

Astfel, vom intalni boilere electrice, sau cu alimentare cu lemne, sau chiar boilere alimentate cu gaz. Scopul final al utilizarii acestor produse este acela de a ne putea bucura de apa calda necesara proceselor zilnice, apa care sa poata deservi unitatile specifice, precum baile si bucatariile.

Un boiler electric cu serpentina, eventual si alimentat cu combustibil solid, este o masura speciala de preparare a apei calde, deoarece putem folosi in mod simultan doua surse de incalzire.

Pe de o parte vom avea de a face cu alimentare directa cu ajutorul focarului situat in partea inferioara a boilerului, acolo unde poate fi folosit lemnul pentru ardere, iar in acelasi timp putem folosi o rezistenta electrica menita sa faca exact acelasi lucru, insa care sa ajute la incalzirea mai rapida a apei.

Aceasta generatie de boilere este una cu adevarat una deosebita si inovativa, randamentul fiind ridicat, potrivit pentru oricine are nevoie de apa calda menajera preparata intr-un timp foarte scurt.

Un alt tip de boiler pe care il putem intalni este cel numit tank-in-tank, care reprezinta un varf inovativ si consta un utilizarea (asa cum ii spune si numele) a unor rezervoare interne, in care este incalzita apa.

In acest fel suprafata de transfer termic este mai mare, lucru care inseamna o eficienta mai mare. De asemenea si temperatura ramane uniforma la nivelul suprafetei boilerului, lucru care inseamna economie si eficienta in plus.

Tot in categoria boilerelor putem incadra si instanturile, cele care produc apa calda fara ca aceasta sa fie stocata intr-un rezervor, ci prin trecerea acesteia printr-un aparat. Avantajul acestui produs consta in eficienta in ceea ce priveste crearea apei, insa in acelasi timp aici putem vorbi si despre un dezavantaj, prin prisma faptului ca nu detin un rezervor de stocare.

In concluzie, exista multiple aparate care ne pot ajuta in ceea ce priveste prepararea apei calde pentru casele noastre. Fie ca vorbim despre un boiler pe lemne cu serpentina, sau despre un instant pe gaz, important este sa stim sa avem in vedere materialele din care sunt realizate aceste produse, dar si caracteristicile tehnice.

In acest fel vom putea fi siguri ca eficienta nu va fi periclitata, si in acelasi timp vom putea fi multumiti de alegerea facuta. Daca ai intrebari, poate ca ar fi mai bine sa te documentezi in acest sens, specialistii in domeniu precum www.shop-einstal.ro fiind unii dintre cei mai bine pregatiti pentru a-ti explica si arata noutatile in materie de produse pentru incalzirea apei, de tipul boilerelor de orice tip.

0 Shares
You May Also Like