De ce sa alegem o piscina din beton ?

De ce sa alegem o piscina din beton ?

0 Shares
0
0
0

De ce sa alegem o piscina din beton ?Exista 3 tipuri de baza pentru piscinile sapate si acestea sunt: piscina din beton, din fibra de sticla si din vinyl.

Raportat la marimea piscinei si a scopului pentru care aceasta va fi folosita precum si a locului unde va fi construita, un anumit tip poate fi mai potrivit pentru tine, decat un altul. Totul despre piscine, numai pe PiscinePremium.ro!

Piscinile din beton.

Pentru un efect si un look cu adevarat customizabil, recomandam intotdeauna o piscina din beton. Aceasta iti va pune la dispozitie o multitudine de posibilitati, putand fi creata (turnata) in foarte multe feluri, in aproape orice forma si marime, dar si stil.

De la varfuri negative, pana la piscine cu iesire la mare sau lac, betonul si formele sale naturale, va fi materialul excelent, pentru constructia unei astfel de piscine.

[adsenseyu1]

Constructia oricarei piscine incepe cu sapatul unei gropi. Daca alegi betonul, urmatorul pas este turnarea acestuia in framework (in cadrele de otel/fier) pregatite dinainte. Betonul care inconjoara suprafata de turnare (baza piscinei) se toarna mult mai gros decat baza in sine.

Betonul ce inconjoara baza poate avea o grosime de pana la 40-50 de centimetri, in timp ce betonul pentru baza si fundul piscinei, poate avea o grosime de pana la 20 de centimetri.

Aceste dimensiuni nu sunt totusi unele batute in cuie, iar arhitectul poate decide alte dimensiuni si grosimi ale betonului turnat. Restul betonului care se toarna, este adaugat prin metoda imprastierii (spray) pe forma piscinei.

Acesta poate fi realizat cu un mix, introducandu-se apa, pe masura ce iese din capatul furtunului de turnare sau folosind un beton deja imbibat cu apa (dintr-o betoniera speciala).

Dupa ce betonul a fost lasat sa se usuce pentru aproximativ 2 saptamani, se trece la etapa de finisare a piscinei, utilizandu-se material de finisare. Cele mai comune materiale utilizate in acest scop sunt plaster-ul si agregatele din piatra sau gresia.

Plaster-ul poate fi colorat in aproape orice mod si se ataseaza de beton foarte bine, putand crea o suprafata foarte lina, rezistenta la infiltrarile de apa.

[adsenseyu1]

Cu timpul totusi, acest material se poate degrada si poate necesita o inlocuire partiala sau totala. Gresia, care poate fi cea mai scumpa alegere, este si cea mai usor de intretinut, deoarece algele si vegetatia se depun mult mai greu pe un astfel de material.

Agregatele din piatra ofera de asemenea un look foarte natural, foarte greu de obtinut cu alt tip de materiale. Exista de asemenea o paleta larga de culori si de modele care se pot aplica.

Ideale pentru orice tip de climat, majoritatea piscinelor construite din beton pot fi realizate in 6 pana la 12 saptamani (in functie de marimea aleasa a piscinei), desi design-urile foarte complexe, pot dura ceva mai mult timp.

Daca doresti o astfel de piscina construita din beton, trebuie sa stii ca preturile nu sunt chiar foarte mici. Poti cheltui sume intre 30.000 si 50.000 de dolari, dar marimea si diferitele aspecte de personalizare arhitecturala, pot duce costurile chiar si mai sus.

0 Shares
You May Also Like