Cum sa slabim prin electrostimulare?

Cum sa slabim prin electrostimulare?

0 Shares
0
0
0

Cum sa slabim prin electrostimulare?Electrostimularea este o tehnica utilizata in medicina de aproximativ 70 de ani. Este o metoda simpla si sigura prin care curentii de intensitati mici actioneaza la nivelul muschilor punandu-i la treaba si stimulandu-i. Initial electrostimularea a fost utilizata pentru exercitiile de recuperare ale astronautilor dupa ce acestia se intorceau din spatiu.

Electrostimularea este vazuta ca un exercitiu mai intensiv si mai pasiv decat unul de fitness. Tehnica a fost evaluata si s-a constatat ca o  sedinta de 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu intre 6 si 8 ore de gimnastica efectuata fara pauze.

Electrostimularea, asa cum spune si denumirea sa este realizata cu un aparat de electrostimulare.

Electrostimularea este o contractie a muschilor obtinuta artificial cu ajutorul unor impulsuri electrice de intensitati mici. Tehnica se utilizeaza de mai bine de o jumatate de secol si are efecte foarte bune si in medicina generala, in kinetoterapie, in evitarea atrofierilor musculare la persoanele care sunt sedentare dar si pentru remodelare si estetica, slabire si tratamente cosmetice.

Electrostimularea este eficienta si ca terapie adjuvanta. Se utilizeaza si de catre sportivi, fiind o metoda pentru imbunatatirea performantelor.

[adsenseyu1]

Activitatea muschilor este de obicei controlata de impulsuri nervoase comandate de sistemul nervos care trimite semnale spre musculatura. Aparatele pentru electrostimulare functioneaza intr-un mod asemanator, exceptie facand faptul ca sunt transmise semnale electrice din exterior, de la nivelul tegumentului. Aparatele transmit impulsuri puternice care genereaza contractia musculara si apoi emit vibratii relaxante care detensioneaza musculatura.

Aparatele folosite in cosmetologie folosesc un voltaj scazut, numit microcurent, care stimuleaza dar nu contracta musculatura faciala. Daca electrozii sunt plasati corect musculatura de pe fata este stimulata pentru a se tonifica, si se vor umple golurile care duc la aparitira ridurilor ce sunt cauzate de un tonus scazut.

Microcurentii ajuta la productia colagenului si a elastinei si imbunatatesc metabolismul celulelor.

Electrostimulare prezinta beneficii majore in cosmetica mai exact ajuta la imbunatarirea tonusului de pe fata si gat precum si la intretinerea tegumentului, ridica linia maxilarului si sprancenele, daca este combinata cu cremele anti imbatranire electrostimularea poate sa elimine complet ridurile, reactiveaza circulatia sanguina, ajuta la exfolierea pielii si la oxigenarea zonei tratate.

[adsenseyu1]

Electrostimularea se utilizeaza si pentru slabire deoarece are capacitatea de a face dietele mai eficiente precum si celelalte tratamente efectuate in scopul reducerii greutatii. Electrostimularea are ca si baza principiul de excitabilitate celulara, in speciala musculare si nervoase si permite celulelor sa reactioneze la stimulii electrici.

Se recomanda sa se tina cont ca efectul reducerii depozitelor adipoase prin electrostimulare nu s-a dovedit clinic si nu se recunoaste de catre comunitatea medicala. Electrostimularea nu garanteaza o scadere in greutate ci remodelarea corpului.

In slabirea prin electrostimulare sunt folosite doua aparate despre care se considera ca au rolul de a ameliora celulita, un aparat care transmite impulsurile electrice si care produce contractii musculare si altul care are un efect de masaj.

Primul aparat este reprezentat de atasarea electrozilor pe piele in zonele in care se urmareste reducerea grasimilor. Al doilea aparat este un dispozitiv pentru mana cu doua roti care face in permanenta un pliu pe tegument prin endermologie.

0 Shares
You May Also Like