Cum sa folosesti in siguranta sculele electrice profesionale?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa dai dovada de profesionalism, nu ajunge sa detii doar cele mai performante scule electrice profesionale, precum un flex de exemplu, o drujba sau mai multe masini de insurubat de la cele mai renumite firme de pe piata.

Pentru a da dovada de profesionalism, trebuie sa stii si cum sa folosesti aceste scule electrice profesionale, in cele mai sigure conditii.

In primul rand, trebuie sa folosesti mereu unealta potrivita pentru sarcina pe care o are de indeplinit. Aici trebuie sa tii cont de faptul ca unealta folosita in exces poate sa fie daunatoare, iar in cazul in care nu ai la dispozitie o unealta potrivita, sa nu incerci niciodata sa faci improvizatii, pentru ca sunt destul de mari sansele de a te accidenta.

In al doilea rand, ar trebui sa citesti cu o mare atentie instructiunile de utilizare. Chiar daca de obicei nu faci acest lucru cand iti cumperi un produs, atunci cand folosesti o unealta electrica profesionala, cu siguranta trebuie sa fii atent la instructiuni, pentru ca nu se stie niciodata cand poti sa suferi un accident de munca, pentru ca nu ai utilizat corect unealta.

Un alt sfat foarte util pe care trebuie sa il ai in vedere, este acela de a tine la distanta degetele de butonul de pornire – oprire al uneltelor. Chiar daca aceste unelte sunt concepute pentru a nu se deschide accidental, nu se stie niciodata cand poti apasa pe butonul respectiv din greseala.

In momentul in care nu folosesti sculele electrice este neaparat sa le deconectezi. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci. Chiar si atunci cand vrei sa schimbi anumite accesorii, cum ar fi un burghiu, sau o panza de flex, este important sa scoti aparatul din priza, pentru a nu se intampla cine stie ce, care sa te raneasca.

Va trebui deasemenea sa ai grija si cu cablul de alimentare, pentru a te asigura ca acesta nu este deteriorat, dar si pentru a te asigura ca nu este infasurat.

Un alt pas important pe care trebuie sa il faci, este acela de a verifica cu regularitate sculele electrice profesionale pe care le folosesti cel mai des. In cazul in care nu faci acest lucru, uneltele pot sa fie daunatoare. Un cablu deteriorat putin se va putea izola cu banda adeziva, insa un cablu taiat sau care prezinta rupture adanci, va trebui inlocuit.

Pentru ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii, ar trebui ca sa fie pastrata curatenia la locul de munca, iar folosirea unui echipament adecvat este pur si simplu obligatorie.

Un alt sfat foarte important de care va trebui sa tii cont, este acela de a ramane cat mai mult timp posibil la sol, pentru ca lucrul pe schela sau pe scari poate sa fie riscant.

Ei bine, nu in ultimul rand, dupa ce termini lucrul, este foarte important sa poti sa iti depozitezi sculele si uneltele profesionale intr-un loc in care copiii mici nu au acces.

0 Shares
You May Also Like