Cum sa consumi fructe de aronia pe tot parcursul anului

0 Shares
0
0
0

Unul dintre beneficiile pietei libere este si acela ca poti consuma fructe proaspete in tot timpul anului. Astfel, supermarket-urile iti ofera astazi posibilitatea de a avea pe rafturi fructe din toate colturile globului, fara a mai tine cont de anotimpuri sau de distante. Nu in aceeasi categorie intra o serie de fructe mai pretentioase, precum ciresele, coacazele, afinele sau… aronia.

Desi nu sunt foarte scumpe acestea sunt mai pretentioase, putand fi condumate in doar cateva zile dupa ce au fost culese. In caz contrar, fructele din categoriile enuntate isi pierd din proprietati, se moaie si apoi fermenteaza, capatand un gust nu prea placut.

De asemenea, pentru cei mai sensibili cu stomacul, consumul de fructe care dau deja semne de oboseala dupa cateva zile de la ce au fost culese pot da nastere la complicatii si indigestii. Acesta este motivul pentru care producatorii de fructe aronia ofera astazi si preparate ale acestora, precum sucurile, compoturile sau dulceturile.

Suc din fructe de aronia

Unul dintre cele mai cautate produse din fructe de aronia este sucul. Acesta este produs in special in zona de vest a tarii, acolo unde au aparut si primele culturi ale acestei plante. Deja exista ferme bine puse la punct, cu plantatii pe zeci de hectare, care ofera spre comercializare atat fructele proaspete, cat si produse derivate din acestea.

Iar daca fructele proaspete se gasesc doar prin lunile august-septembrie, cand este sezonul maxim de coacere al fructelor, in schimb, putem avea parte de produse conexe, in tot cursul anului. Si, fiindca am amintit de suc, acesta poate fi procesat si la rece, ceea ce ii confera mai multe avantaje.

In primul rand, presarea la rece pastreaza toate caracteristicile si beneficiile stiute din fructe de aronia. Iar consumul regulat de suc din fructe de aronia s-a descoperit ca este extrem de util in combaterea diferitor afetiuni intestinale si chiar a cancerului.

Compoturi si dulceturi din fructe de aronia

De asemenea, aronia pot fi folosite si la prepararea compoturilor, in formule care permit pastrarea lor peste iarna si consumul in orice sezon al anului. Ce poate fi mai racoritor pe timp de vara, decat un pahar de compot din fructi de aronia, cu doua cuburi de gheata in el?

Nu in ultimul rand, aronia pot fi folosite si la prepararea extremd e apreciatelor dulceturi. Cel putin in zona Sibiului, aceste dulceturi au facut deja deliciul vizitatorilor de peste hotare, prinre care s-au numarat inclusiv membri ai Casei Regale britanice.

0 Shares
You May Also Like