Cum sa ai grija de muscatele tale?

Cum sa ai grija de muscatele tale?

0 Shares
0
0
0

La tara, la oras, de-a lungul balustradelor teraselor mari ale caselor frumoase sau pe pervazurile ferestrelor din centrul orasului, nu conteaza: muscata este gata sa aduca un val de culori minunate. Descriem o planta pe care este imposibil sa nu o iubesti: perfecta pentru a infrumuseta elegant orice spatiu exterior si foarte usor de cultivat.

Este nevoie de foarte putin pentru a obtine o inflorire abundenta de la o planta puternica si sanatoasa. Vezi aici cum se face ingrijirea muscatelor in pasi simpli.

Temperaturi

Muscatele iubesc soarele si caldura si nu tolereaza temperaturile scazute. Temperatura perfecta pentru muscate nu trebuie sa scada niciodata sub 10°C, iar planta nu trebuie lasata niciodata in zone in care exista curenti de aer puternici. In timpul iernii, este mai bine sa mutati ghivecele si sa adapostiti plantele.

Lumina

Prea putina lumina duce la ingalbenirea frunzelor, iar prea multa lumina poate deteriora planta. Expunerea corecta pentru muscate este o pozitie la semiumbra, profitand de lumina mai blanda a soarelui de dimineata.

Deci, multa lumina dimineata, mai multa protectie in timpul celor mai fierbinti ore ale zilei: aceasta este formula perfecta pentru flori frumoase. Cei mai tineri boboci de flori trebuie protejati, in timp ce plantele mai mari, care sunt deja pe cale sa ajunga la ceea ce se poate numi inflorire deplina, sunt mai rezistente.

Solul

Muscata nu este o planta deosebit de pretentioasa in ceea ce priveste solul. Radacinile sunt foarte puternice si pot creste aproape oriunde. Este suficient un pamant universal de buna calitate pentru ghivece, deoarece nu este necesar sa se creeze un substrat deosebit de fibros si poros.

Udare

Apa folosita pentru udare nu trebuie sa fie niciodata prea rece, ci trebuie sa fie peste 15°C. Udarea trebuie sa fie abundenta imediat dupa plantarea muscatelor, indiferent daca acesta este cultivat in ghiveci sau in pamant. Ulterior, trebuie luate cateva masuri de precautie suplimentare:

  • in ghivece: pastrati solul in mod constant umed, fara a crea stagnare, ceea ce este periculos, deoarece poate provoca putrezirea radacinilor. In apa de primavara, la fiecare 2 sau 3 zile, in timp ce vara puteti uda muscatele in fiecare zi, de preferinta dimineata.
  • In gradina: radacinile muscatelor pot ajunge in cele mai adanci si mai umede straturi de sol. Este recomandabil ca solul sa fie in permanenta usor umed, dar este posibil sa se ude mai rar.

Fertilizare

Fertilizarea este de o importanta fundamentala pentru muscate, in special in timpul perioadei de inflorire. Cererea de nutrienti este mare si este un factor decisiv pentru inflorire.

Din aprilie pana in septembrie se recomanda sa se intervina o data la doua saptamani, folosind ingrasaminte lichide, care trebuie administrate plantelor odata cu apa de udare. Fertilizarea trebuie sa fie regulata pe toata durata ciclului vegetativ, folosind ingrasaminte organice, pentru a obtine o inflorire abundenta.

In perioada de dupa plantare, se pot folosi, de asemenea, ingrasaminte cu eliberare lenta pentru a asigura o nutritie continua si controlata a plantelor. Nu fertilizati niciodata in exces, ci faceti-o in mod regulat. In acest fel, pe langa faptul ca ii ofera plantei tot ce are nevoie pentru o inflorire abundenta, aceasta este mai bine protejata impotriva atacului daunatorilor periculosi.

0 Shares
You May Also Like