Cu ce ne ajuta un filtru de nisip pentru hidrofor?

Cu ce ne ajuta un filtru de nisip pentru hidrofor?

0 Shares
0
0
0

Calitatea apei extrase din puturi si fantani, care trece printr-un hidrofor in vederea alimentarii cu apa a locuintelor nu este intotdeauna la cei mai inalti parametri de calitate.

Desi este numita apa curata, la o analiza mai amanuntita, lucrurile nu stau chiar asa. Particulele continute de catre apa extrasa de la anumite adancimi pot include nisip, namol sau alte particule in suspensie, drept pentru care se impune folosirea unui filtru de nisip pentru hidrofor.

Filtrul de nisip pentru hidrofor este cel care are proprietatea de a proteja hidroforul de particulele existente in apa, astfel incat functionarea acestuia sa nu fie afectata. Acest filtru de nisip este utilizat in cazul etapei de prefiltrare a particulelor mai mari de 20 de microni, iar aici includem nisipul si namolurile care se pot acumula de-a lungul perioadei de utilizare.

Cartusul lavabil ajuta foarte mult prin prisma faptului ca acesta poate fi curatat, astfel incat nu va necesita inlocuirea in momentul acumularii depunerilor. Aici insa este necesara urmarirea constanta a calitatii apei, deoarece schimbarea filtrului se va face in functie de continutul de particule intalnite in apa.

Cartusul refolosibil are de obicei o durata de viata cuprinsa intre 12 si 24 de luni, acest lucru depinzand foarte mult de conditiile in care se utilizeaza acest filtru de nisip pentru hidrofor.

Un astfel de filtru de nisip pentru hidrofor este cu adevarat util atunci cand vorbim despre exploatarea in siguranta a apei, si tocmai de aceea acest produs este din ce in ce mai recomandat de catre specialisti. Este important ca apa sa ajunga in casele noastre cat mai curata si lipsita de particule si tocmai de aceea este necesar sa dotam instalatiile de captare a apei cu astfel de dispozitive.

Toate produsele care se afla in contact direct cu apa au nevoie de o protectie speciala datorita domeniului de activitate. Particulele de nisip au proprietatea de a se infiltra si de a se amesteca relativ rapid cu fluidele, insa in acelasi timp acestea se sedimenteaza pe suprafetele pe care le intalnesc, lucru care poate conduce catre depuneri masive.

In cazul instalatiilor si al echipamentelor speciale precum hidrofoarele sau pompele submersibile, pericolul este cu atat mai mare cu cat un intreg proiect de alimentare poate depinde de felul in care se manifesta sau in care lucreaza acest produse. Daca depunerile sunt majore si pun in dificultate aceste dispozitive, atunci procesul de alimentare se va desfarura cu dificultate, fapt ce va avea ramificatii multiple.

De aceea utilizarea unui filtru de nisip pentru hidrofor este importanta, deoarece in acest fel putem proteja componentele sistemului, acestea ramand pe filtru si nu pe componentele interne ale hidroforului. In acest fel hidroforul este protejat, durata acestuia de viata de asemenea, iar functionalitatea nu ii este pusa in pericol.

Daca ai nevoie de un filtru de nisip pentru hidrofor, ar trebui sa stii ca pe site-ul www.shop-einstal.ro poti gasi cea mai buna oferta la aceste produse, acesti specialisti axandu-se pe produse ce tin de domeniul instalatiilor, pe sisteme de alimentare cu apa, dar si pe produse menite sa le asigure protectia si functionalitatea pentru cat mai mult timp.

0 Shares
You May Also Like