Corpuri de iluminat pentru curtea casei tale

0 Shares
0
0
0

In momentul in care tocmai ce te-ai mutat la casa, cu siguranta te gandesti la modul in care iti doresti sa iti amenajezi curtea, si poti sa ai o multime de modele si de idei in minte.

In primul rand, poti sa alegi sa iti imparti curtea in doua suprafete egale, astfel ca pentru o parte din curte poti opta sa semeni gazon de iarba naturala, sau poti opta chiar si pentru gazon artificial. Cu siguranta un astfel de aspect al curtii va fi unul precum in filme, si iti va oferi clipe de relaxare atunci cand iesi in curte.

Cealalta parte a curtii o vei putea amenaja cu totul si cu totul diferit. Vei putea opta pentru pavaj, astfel ca vei avea o curte moderna, care sa fie si cu gazon si cu pavaj.

In cazul in care insa, iluminatul stradal nu iti este favorabil, iar pe timpul noptii curtea casei tale nu este foarte luminata, cu siguranta iti vei dori sa faci ceva in aceasta privinta.

Vei putea sa iti indrepti atentia spre proiectoare cu led, care sunt sisteme de iluminat de o putere mare, care de multe ori sunt utilizate chiar pentru iluminarea depozitelor, a terenurilor de sport, a tunelurilor sa a anumitor monumente istorice.

Sunt o multime de parcari care se bucura de astfel de corpuri de iluminat, astfel ca toata noaptea, parcarea va fi foarte intens luminata.

In cazul in care vrei ca si curtea ta sa fie foarte bine luminata, poti opta de exemplu pentru un proiector led ip65, pe care il poti cumpara fie de al un magazin de specialitate de la tine din oras, fie il poti comanda de la o multime de magazine online.

Acest tip de proiectoare sunt foarte utile, pentru ca dupa cum am mai spus, au capacitatea de a lumina fara probleme o suprafata mare, astfel ca o curte va fi excelent luminata.

Un alt mare avantaj pe care il ofera clientului aceste proiectoare led, este acela ca ele vor consuma energie cu aproximativ 60 % mai putina decat lampile HD, iar acest lucru se datoreaza in mod special raportului lm/V.

Un astfel de proiector are o durata de viata de cel putin 50 000 de ore, si are avantajul de a nu contine mercur, plumb sau emisii de radiatii ultra violet. Deasemenea sunt foarte utile si nici nu se incalzesc, dar mai sunt si compatibile cu proiectoarele traditionale.

Ei bine, este adevarat faptul ca daca te puteai bucura si tu de o curte luminata si pe timpul noptii, iar lumina sa vina de la stalpii si de la sistemul de iluminat public, era un avantaj pentru tine, pentru ca nu ai mai fi cheltuit bani pentru iluminatul curtii.

Insa daca stai sa te gandesti si la faptul ca de la iluminatul public aveai doar o parte a curtii luminata, pe cand avand proiectoare led, toata curtea casei va fi luminata, atunci cu siguranta se merita sa iti cumperi asemenea corpuri de iluminat, mai ales ca ele consuma si putina energie electrica.

0 Shares
You May Also Like