Cele mai interesante curiozitati despre incinerarea umana

Cele mai interesante curiozitati despre incinerarea umana

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, atat la nivel european cat si la nivel national, incinerarea umana a crescut foarte mult in popularitate. Din ce in ce mai multe sunt cazurile in care romanii aleg sa isi incinereze decedatii, in loc sa ii inhumeze.

Exista mai multe motive pentru care aleg un crematoriu in Transilvania pentru a-si incinera decedatii. Exista de exemplu situatii in care cei decedati, i-au rugat pe membrii familiei presimtindu-si parca moartea, sa ii incinereze, in loc sa ii inhumeze. Unii au avut motive intemeiate, altii s-au documentat, sau pur si simplu au dorit acest lucru faca un motiv anume

In alte situatii, familiile indoliate aleg sa isi incinereze decedatii datorita faptului ca incinerarea umana este mai ieftina in comparatie cu inhumarea, care vine la pachet cu diferite pregatiri, cu plata pachetelor catre firma de caterint (in Romania se dau pachete la inmormantari, iar familiile indoliate cheltuiesc destul de multi bani in acest sens).

Pentru ca incinerarea umana creste din ce in ce mai mult in popularitate, oamenii incep sa aiba din ce in ce mai multe curiozitati in ceea ce priveste aceasta procedura. Ei bine, vom discuta despre acest lucru in continuare.

Este legala incinerarea umana in Romania?

Cu siguranta, incinerarea este legala in tara noastra, atata timp cat se desfasoara aceasta procedura intr-un crematoriu care functioneaza legal, si care are toate avizele si toate autorizatiile necesare.

Incinerarea umana este in tara noastra considerata o optiune a fiecarui cetatean, si ca statut, este egala cu inhumarea, acest lucru fiind legiferat de catre Noul Cod Civil (2011), articolul 80, referitor la Respectarea vointei persoanei decedate.

Cum se face incinerarea?

Probabil multe persoane isi doresc sa vada acest lucru, pentru a-si satisface aceasta curiozitate. Ei bine, incinerarea se face doar in crematorii publice sau private, iar corpurile umane sunt incinerate individual in camere care sunt special echipate din punct de vedere tehnologic. Acestea sunt izolate si rezista la temperaturi foarte ridicate, pentru a arde corpul. Este nevoie de un combustibil bun pentru a arde corpul, motiv pentru care acesta este introdus intr-un sicriu din material inflamabil.

Dupa ce are loc incinerarea, materialele straine care nu au ars, cum ar fi implanturile dentare ale decedatului, tijele metalice sau placile acestuia, etc., vor fi colectate intr-o urna, iar apoi vor fi lasate sa se raceasca un timp. Apoi, cenusa va fi trecuta printr-un proces de faramitare pentru a avea o concentratie cat mai fina. Aceasta va fi apoi pusa intr-o urna si predata familiei, care va decide ce va face cu ea. Unele familii pastreaza cenusa, alte familii o raspandesc in natura.

Cat timp dureaza incinerarea?

Aceasta este o alta curiozitate pe care o au oamenii in ceea ce priveste incinerarea umana. Ei bine, un corp este incinerat in 1-3 ore. Timpul necesar acestei proceduri dureaza de la caz la caz, mai mult sau mai putin, in functie de temperatura la care are loc incinerarea, in functie de greutatea persoanei decedate

Ce acte sunt necesare pentru a avea loc procesul de incinerare?

Fara doar si poate, pentru ca incinerarea sa poata avea loc, sunt necesare unele documente importante. Certificatul de deces este un document necesar pentru ca incinerarea sa poata avea loc.

Apoi este nevoie de certificatul de imbalsamare al persoanei decedate, dar si de o adeverinta de incinerare. Nu in ultimul rand (daca este cazul doar), mai trebuie si un aviz sanitar de transport al persoanei decedate.

Asadar, incinerarea este din ce in ce mai populara in Romania. Oamenii au diferite curiozitati legate de acest proces, iar in acest articol ati descoperit cateva dintre cele mai importante curiozitati despre incinerare.

0 Shares
You May Also Like