Ce semnificatie au marturiile de nunta?

Ce semnificatie au marturiile de nunta?

0 Shares
0
0
0

Ce semnificatie au marturiile de nunta?Aspectul si semnificatia marturiilor a variat de-a lungul timpului. Totul a plecat de la un obicei de a oferi invitatilor cate un dar atunci cand participau la un eveniment cum ar fi o nunta, un botez, o intalnire sau o aniversare.

Acest obicei tinea de o veche traditie Europeana, mai exact, o traditie din zona tarilor mediteraneene si din zona Europei centrale. In Italia marturiile erau numite bomboniere si aveau obligatoriu in compozitie bomboane, care trebuiau sa fie dulci, pentru a reprezenta recunostinta gazdei fata de suportul oferit de invitat care putea fi un prieten sau un membru al familiei.

Daca lipseau de la eveniment persoane importante, care oferisera un cadou gazdei, li se trimiteau marturiile, sau bombonierele daca vorbim de Italia, acasa. Marturiile aveau atat o importanta materiala, servind ca suvenir de la evenimentul respectiv, cat si una sufleteasca, fiind un semn de multumire.

[adsenseyu1]

Cuvantul bomboniere din italiana vine de la frantuzescul bombonnière. Frantuzestile bombonnière erau niste recipiente umplute cu mici prajituri rafinate. In italia, marturiile erau oferita cu ocazia logodnei.

Familiile isi ofereau una alteia cutii frumos ornamentate cu bomboane sau chiar cu zahar. Logodnicul ii oferea viitoarei sotii o astfel de cutie frumos ornamentata prin care isi arata afectiunea si dorinta de prosperitate si chiar fertilitatea, dorinte firesti pentru un viitor cuplu de miri.

In Anglia, se pare ca aceste marturii erau mai pretioase. Ele erau reprezentate de cutii care erau confectionate din materiale pretioase precum aurul sau argintul si eurau chiar incrustate cu pietre pretioase sau chiar cu cristale. Erau numite foarte sugestiv „sweetmeat box”, adica cutii pentru dulciuri.

Cu timpul au inceput sa fie facute din materiale obijnuite, fiind folosite pe scara cat mai larga si devenind din ce in ce mai populare.

Astazi marturia nu se intalneste doar la nunti, ci la tot felul de evenimente: botez, logodna, nunta de aur, argint sau platina etc.

Bomboanele au inceput sa fie insotite de diferite obiecte sau chiar inlocuite de acestea, diversitatea fiind foarte mare. Astfel, putem intalni: borcane, ceramica, clopotei, evantaie, figurine, iconite, magneti etc.

[adsenseyu1]

Internetul ofera o viziune foarte buna asupra ofertei. La un simplu search, intalnim o multitudine de site-uri de profil, unul din ele fiind invitatiedenunta.ro. Cu doar cateva click-uri iti poti alege modelul preferat, dupa care va trebui sa completezi un formular cu cateva detalii de contact si cantitatea dorita. Pretul lor variaza in functie de marime, de materiale, de complexitate. Datorita varietatii, cu siguranta vei gasi ceva potrivit cu tematica nuntii tale.

Firmele de profil si-au demnonstrat creativitatea, venind cu tot felul de modele care pot fi si personalizate cu numele mirilor si cu data nuntii.

Marturiile se invart in jurul ideii de prospreritate, fericire, fertilitate, abundenta. Pentru un cuplu mai romantic, o idee de marturie ar putea fi reprezentata de un suport de lumanare sau o vaza. Pe de alta parte daca vrei sa fii traditional, adevaratele marturii, cele originale, sunt migdalele, bomboanele sau zaharul.

Potcoava poate simboliza norocul perechii in viata pe care o vor petrece impreuna. Tot norocul, poate fi reprezentat si de trifoi sau chiar de un ceainic cu cana.

0 Shares
You May Also Like