Ce componente trebuie sa aiba un laptop pentru gamming?

Ce componente trebuie sa aiba un laptop pentru gamming?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre laptopuri, fiecare utilizator isi alege un model care considera ca se pliaza cel mai bine nevoilor sale, astfel ca unii utilizatori isi vor indrepta atentia spre un echipament foarte performant, daca au nevoie de un laptop perfect pentru a lucra pe el.

Cei care au nevoie de un laptop care ofera performante mari, si care nu isi permit unul nou, pot alege un model refurbished, care poate avea performante remarcabile, in timp ce alti utilizatori, care nu vor un laptop neaparat foarte performant, vor opta pentru un model second hand.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca acestia sunt utilizatorii obisnuiti de laptopuri, care isi vor alege un model pe care sa il foloseasca in scopuri normale, insa sunt si utilizatori care isi doresc sa foloseasca un laptop pentru gamming.

In acest caz, un laptop oarecare nu este suficient pentru acesti utilizatori, datorita faptului ca un laptop pentru gamming este mult mai performant decat un laptop normal, asa ca trebuie sa detina anumite specificatii tehnice.

In primul rand, atunci cand ne referim la laptopuri pentru gamming, fara doar si poate, cea mai importanta componenta o reprezinta placa grafica, sau GPU, iar in anumite cazuri, placile grafice ale laptopurilor pentru gamming sunt mai performante decat ale calculatoarelor.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca placile grafice pentru laptop Nvidia, care se gaseau pe piata in anul 2010, ajungeau cam la nivelul de 40%  din performantele pe care le avea placa video a unui calculator.

Lucrurile s-au schimbat, iar diferenta s-a micsorat enorm de mult, iar odata cu trecerea timpului, anumite laptopuri pentru gamming au inceput sa fie mai performante decat calculatoarele anume create in acest scop.

Fara doar si poate, o alta componenta cu greutate in ceea ce priveste aceste echipamente, este procesorul, iar in prezent, procesoarele din a sasea generatie Skykaje de la Intel sunt cele mai performante de pe piata.

Un rol deosebit de important il are si memoria RAM, astfel ca un echipament pentru gamming trebuie sa aiba o astfel de memorie de cel putin 8 GB.

Unitatea de stocare are deasemenea un rol foarte important, iar acum poti opta la un raport calitate pret pentru doua unitati de stocare, respectiv SSD, si HDD.

Ei bine, ultima componenta pe care o amintim ca fiind foarte importanta pentru un astfel de echipament, ar fi un display laptop, care cu cat este mai mare, cu atat este mai util.

Cele mai populare display-uri ale laptopurilor special construite pentru gamming sunt de 17.3 inch, insa in cazul in care ai posibilitatea de a opta pentru un echipament cu un display mai mare, se merita sa faci aceasta alegere.

Asadar, acestea ar fi cam cele mai importante componente de care trebuie sa tii cont atunci cand ai de gand sa iti cumperi un laptop special construit pentru gamming, insa trebuie sa tii cont si de faptul ca un asemenea echipament este foarte scump, iar preturile urca treptat, in functie de performante.

0 Shares
You May Also Like