Ce aplicatii puteti crea cu Java?

Ce aplicatii puteti crea cu Java?

0 Shares
0
0
0

Tocmai ce ati ramas fara job sau nu sunteti multumiti de conditiile de la locul de munca actual? Considerati ca a sosit momentul sa faceti o schimbare in viata dumneavoastra si doriti sa va indreptati spre o cariera noua, mai bine platita?

In aceste conditii, cu siguranta trebuie sa va inscrieti la unul dintre cele mai bune cursuri programator it 2021, unde veti avea posibilitatea de a invata diferite limbaje de programare, cum ar fi Java.

Acest limbaj de programare este cel mai popular la momentul actual si este folosit in foarte multe domenii de activitate. Invatand sa creati aplicatii in Java, veti putea oricand sa aplicati si sa treceti cu bine de interviul pentru un job de programator Java, care va poate oferi independenta financiara dorita.

Vestea buna este ca se cauta mereu programatori Java, deci veti avea toate sansele de a gasi jobul ideal. In continuare aveti posibilitatea de a afla care sunt cateva dintre tipurile de aplicatii create cu ajutorul acestui limbaj.

  1. Aplicatii mobile Java

Mai intai de toate este foarte important de mentionat faptul ca sistemul de operare Android se bazeaza foarte mult pe Java, si ca telefoanele care au sistemul de operare Android obtin in mod constant o cota de piata de peste 85%. Adaugati la aceasta faptul ca majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii mobile considera Java ca fiind limbajul lor oficial de programare.

Java este compatibil cu Kotlin si Android Studio. Java Platform, Micro Edition (denumita alternativ Java ME sau J2ME) functioneaza ca un cadru multiplatforma pentru a crea tot felul de aplicatii care functioneaza pe toate dispozitivele de suport Java.

  1. Aplicatii GUI Java Desktop

GUI inseamna Graphic User Interface, iar Java permite dezvoltarea GUI prin resurse precum Abstract Windowing Toolkit (AWT), JavaFX si Swing. AWT ofera mai multe componente prestabilite, cum ar fi butonul, lista, meniul si mai multe componente terte.

JavaFX este compus dintr-un set de pachete grafice si media, oferind interoperabilitate Swing si caracteristici grafice 3D.

Chiar daca dispozitivele mobile domina piata astazi, exista inca cerere pentru aplicatii desktop, si cu siguranta datorita acestor instrumente, programatorii pot dezvolta orice aplicatie desktop.

  1. Aplicatii pentru jocuri Java

Java accepta motorul jMonkey, unul dintre cele mai puternice motoare 3D disponibile astazi. Indiferent in ce tip de proiectare dezvolta jocurile, Java le acopera.

  1. Aplicatii stiintifice Java

Operatiunile si calculele matematice legate de stiinta necesita dezvoltarea de aplicatii extrem de rapide, extrem de sigure, usor de intretinut si extrem de portabile. Java acopera foarte bine aceasta nevoie. Aplicatii stiintifice puternice cum ar fi MATLAB, se bazeaza pe Java ca parte a sistemului de baza.

  1. Aplicatii Java Business

Intreprinderile mari au probleme mari. De aceea, aceste organizatii apeleaza la platforma Java EE pentru a dezvolta aplicatii de retea pe scara larga, cu mai multe niveluri, scalabile, fiabile si sigure. Java este un limbaj care vine la pachet cu unele functii care ofera o aplicatie puternica, care este mai putin complexa, oferind instrumente precum un model de dezvoltare, API si mediu de rulare. Aceste caracteristici elibereaza dezvoltatorii pentru a se concentra mai mult pe functionalitatea aplicatiei.

  1. Aplicatii bazate pe Java Cloud

Intrebati mai multi profesionisti IT care sunt cele mai importante trei elemente ale lumii digitale actuale si majoritatea vor raspunde: „Big Data, Internetul obiectelor (IoT) si cloud computing”. Deci, nu este deloc surprinzator faptul ca Java si-a gasit drumul in cloud.

Cloud computing este definit ca servere off-site prin internet pentru procesarea, gestionarea si stocarea datelor. Este un model pay-as-you-go si inlocuieste retelele locale interne. Cloud computing este adesea folosit pentru sistemele de calcul distribuite.

Exista multe instrumente de dezvoltare Java Cloud disponibile, cum ar fi Oracle Java Cloud Service. Acesta serveste ca o platforma pentru crearea si configurarea cu usurinta a serverelor Oracle WebLogic si a mediilor de aplicatii ale acestora.

  1. Servere Web Java si Servere de aplicatii

Ecosistemul Java robust a dat nastere unor numeroase servere web si aplicatii Java. Spatiul serverului web gazduieste servleturi precum Apache Tomcat, Project Jigsaw si Rimfaxe Web Server (RWS). Intre timp, servletele precum WebLogic, WebSphere si JBoss EAP au un punct de sprijin ferm in spatiul serverului de aplicatii comerciale.

Acestea sunt asadar 7 categorii de aplicatii care pot fi create utilizand Java. In cazul in care v-ar face placere sa creati acest tip de aplicatii Java, un bun punct de pornire ar fi un curs Java. In acest sens, va puteti indrepta atentia spre scoalainformala.ro, cu scopul de a va inscrie la cele mai noi cursuri it.

Puteti sa va inscrieti la un curs java, insa cu siguranta exista si alte cursuri pentru programatori it, spre care merita sa va indreptati atentia daca doriti o cariera in IT.

0 Shares
You May Also Like