Beneficiile cadourilor experiențe vs. cadouri materiale

0 Shares
0
0
0

În primul rând, trebuie clarificată diferența dintre cadourile experiențiale și cadourile materiale. Adică bani cheltuiți pe „a face”, precum bilete la concerte, filme, călătorii și activități în aer liber. Și cadouri materiale, adică bani cheltuiți pentru „a avea” bunuri, cum ar fi haine, electronice, bijuterii sau produse cosmetice.

Cu siguranță, gusturile și preferințele oamenilor variază foarte mult. Dar, în general, oamenii tind să simtă mai multă satisfacţie atunci când cumpără cadouri experiențiale. Acestea le leagă de persoana care primește cadoul și, spre deosebire de achizițiile materiale, au o valoare care nu este comparabilă cu alte obiecte.

Haideţi să vedem care sunt principalele beneficii ale oferirii de experiente cadou.

Creează momente de neuitat

O aventură cu parașuta, un curs de gătit, o sesiune de masaj sau o cină în doi. Acestea sunt cadouri pe care familia, partenerul sau prietenii tăi nu le vor uita niciodată.

Sunt eterne

Obiectele vin și pleacă, se sparg, sunt uitate într-un sertar sau se pierd. Dar aceste momente unice sunt cele care ne rămân în amintire și, an de an, continuă să ne facă să zâmbim atunci când ne amintim de ele.

Îți întăresc legăturile

Oferind o experiență persoanei dragi arată că nu i-ai cumpărat cadoul în grabă, ci ai stat să te gândești la ce ar face-o fericită. Ai arătat că cunoști esența celuilalt și că nu ai ales primul lucru pe care l-ai văzut în magazin. Mai mult, dacă oferi ceva ce poți împărtăși cu destinatarul, legătura voastră va fi mai puternică ca niciodată!

Începem să ne bucurăm de ele în avans

Când oferim experiențe în loc de daruri materiale, ele oferă plăcere în avans. Persoana care primeşte cadoul va începe să se bucure doar gândindu-se că se va distra bine. Anticiparea îi face deja plăcere. De asemenea, odată ce experiența s-a încheiat, va avea amintiri și lucruri de povestit.

Nu ocupă spațiu

Lucrul bun în a oferi experiențe este că nu ocupă spațiu în dulapuri, pivnițe și camere de zi. Prin urmare, sunt opțiunea perfectă pentru a le oferi oamenilor cărora nu le place să acumuleze lucruri materiale sau acelor prieteni care locuiesc în apartamente mici.

Sparg rutina

Când viața devine plictisitoare, este nevoie doar de un mic impuls, o scuză pentru a rupe inerția și a simți din nou acea val de energie pozitivă. Să te distrezi, să rupi monotonia, să faci diferite planuri, să-ți părăsești zona de confort, sunt câteva dintre efectele secundare pe care le poți crea după ce oferi experiențe în loc de un obiect material.

Creează subiecte de conversație

Este mai probabil ca, atunci când vorbim cu alte persoane, să le spunem despre ceea ce am văzut sau despre timpul plăcut pe care l-am petrecut, mai degrabă decât despre cât de drăguți sunt noii pantofi sau noul colier primit cadou. Mai precis, experiențele se trăiesc mai departe, deoarece oamenii care le primesc tind să şi le amintească și să le retrăiască.

Așa că, indiferent de ocazie și de destinatar, experiențele vor fi întotdeauna o alternativă excelentă. De asemenea, oferind experiențe în loc de ceva material, vei opta pentru un cadou original și ales cu atenţie. Beneficiarul cu siguranță îţi va mulțumi și îşi va aminti experienţa pentru totdeauna.

0 Shares
You May Also Like