Accesorii esentiale pentru pisici

Accesorii esentiale pentru pisici

0 Shares
0
0
0

Daca doriti sa adoptati o pisica, sa stiti ca va trebui sa va echipati cu diverse accesorii pentru bunastarea, confortul, echilibrul, sanatatea acesteia si pentru a-i satisface nevoile, inclusiv cele mai primare.

  1. Bolul alimentar

Pisica trebuie sa aiba un castron pentru mancarea ei, pentru a se diferentia bine de vasul ei de apa. Optati pentru doua recipiente separate, deoarece modelele cu module apropiate tind sa duca la scurgerea rapida a apei.

Puteti cumpara un castron comercial sau puteti rezerva farfurii mici sau boluri pentru ea. Alege-le suficient de mari, astfel incat mustatile pisicii sa nu atinga marginile, ceea ce ar fi neplacut pentru ea. Alegeti materiale din otel inoxidabil, sticla sau portelan. Evitati plasticul care tinde sa devina mirositor.

Nu uitati sa spalati bolul pisicii in fiecare zi pentru a preveni cresterea bacteriilor acolo.

  1. Un vas de apa sau o fantana cu apa

Daca optati pentru un castron, separati-l bine de cel al alimentelor pentru a evita orice murdarire. Preferati un model de sticla sau un castron mic din ceramica. Vasul de apa trebuie spalat in fiecare zi, iar apa reinnoita cel putin o data pe zi.

Daca pisica este mai dificila, poti alege o fantana cu apa, mai jucausa. Acesta va permite sa pastrati apa la temperatura potrivita si sa oferiti o bautura in orice moment animalului de companie, in special pentru pasionatii de robinete!

  1. O cutie de transport

Pentru a-ti ridica pisica, a o lua acasa si a-ti asigura toate calatoriile in compania sa, cutia de transport este esentiala. Garanteaza siguranta animalului de companie, il impiedica sa se deplaseze in masina atunci cand conduci sau sa scape atunci cand deschizi usa.

Poti opta pentru o cutie de plastic, rigida si solida, care protejeaza de socuri si este usor de curatat. Exista, de asemenea, ghiozdanele mici de transport, mai estetice, dar potrivite pentru calatorii mai scurte.

  1. Loc de dormit confortabil

Instaleaza un loc de dormit pentru pisica ta, un bassinet, o perna, un cos sau chiar un carton! Este important sa-i oferi un spatiu propriu pentru odihna, intr-un loc linistit, slab luminat.

  1. O litiera

Pentru a-si face treaba si a ramane curata, pisica are nevoie de o litiera. Preferabil un model deschis si mic de inaltime daca adoptati o pisica mica, astfel incat aceasta sa il poata accesa cu usurinta si sa se simta in siguranta. Mai tarziu, sau daca adoptati o pisica adulta, alegeti o litiera mare, cu sau fara usa.

Optati pentru un model din plastic usor de curatat. Indepartati murdaria in fiecare zi si inlocuiti asternutul in mod regulat, avand grija sa spalati bine cosul de gunoi. Exista mai multe tipuri de nisip, pietris sau silicat etc. Adapteaza alegerea litierei la pisica pentru a o impiedica sa-si faca treaba in alta parte.

  1. Un arbore de pisica

Acest accesoriu este indispensabil, in special pentru pisicile de interior. Acest ansamblu joaca pisici este compus de obicei din trei elemente importante pentru micul animal de companie: un post de zgariere pentru a-si ascuti ghearele, ascunzatoare pentru a se juca sau a se refugia si paturi la inaltime, perfecte pentru a observa mediul.

Pisica trebuie sa aibe conditiile asigurate pentru a-si satisface nevoile atunci cand este tinuta la bloc, deoarece este un animal cu diferite nevoi primare. Nu trebuie sa uitam acest lucru atunci cand decidem sa adoptam o pisica. Tineti cont de sfaturile oferite mai sus pentru a-i oferi pisicii dumneavoastra un mediu placut alaturi de dvs.

0 Shares
You May Also Like