3D Touch si Taptic Engine pe iPhone

3D Touch si Taptic Engine pe iPhone

0 Shares
0
0
0

Apple a introdus 3D Touch anul trecut, pe device-urile iPhone 6, ca o noua metoda de interactiune cu smartphone-ul.

Esti in cautarea unui service iPhone care iti poate repara smartphone-ul in cel mai scurt timp? Intra pe ServiceGsm.ro.

Sigur, am putea spune ca este doar un “right click” – click dreapta, replicat dupa cel prezent pe mouse-urile conectate la pc, dar in teorie este chiar ceva mai mult: Ce ai spune daca ai putea sa-ti accesezi cele mai populare facilitati si functii, cu doar un singur click? Cine nu si-ar dori asta?

Cu toate astea, a existat o problema cu implementarea 3D Touch si Taptic Engine pe iPhone 6s. Desi erau cateva aplicatii 3rd party, care au adoptat rapid aceasta tehnologie, se parea ca Apple incearca sa renunte cumva la acest feature, o data cu lansarea iPhone 6s. Probabil s-au concentrat ceva mai mult pe Taptic Engine-ul ce urma sa fie introdus pe iPhone 7 si pentru acest motiv, multi utilizatori de iPhone 6s, s-au simtit marginalizati.

O data cu iOS 10, acest lucru nu mai este valabil, 3D Touch functioneaza aproape peste tot, in cadrul sistemului de operare.

Exista si o integrare foarte buna in cadrul segmentului de notificari pe care l-am mentionat mai devreme, dar puteti schimba de exemplu si luminozitatea (intensitatea luminoasa) a lanternei. Datorita mult mai puternicului Taptic Engine implementat pe iPhone 7, scroll-ul prin aplicatii sau prin libraria muzicala, nu a fost niciodata mai usor.

Apple s-a concentrat foarte mut si pe imbunatatirea aplicatiilor de baza din iOS 10, la loc de cinste aflandu-se aplicatia pentru mesagerie, care a primit o serie de upgrade-uri foarte importante.

Poti schimba acum si intensitatea iMessage-urilor (micile ferestre de chat colorate albastru, care apar atunci cand discuti cu alti utilizatori de iMessage). In plus, au aparut o multitudine de efecte noi pe care le poti aplica notelor, inclusiv baloane decorative, confetti, lumini laser, artificii, etc.

Acestea pot fi distractive in cele mai multe cazuri si le poti folosi pentru a le trimite prietenilor.

Exact ca si in cazul Apple Watch, poti trimite inimioare prietenilor, dar si alte simboluri (smiley-uri) din iMessage, folosind Digital Touch.

Poti de asemenea sa reactionezi la simbolurile sau mesajele trimise de prieteni, printr-un tapback executat pe raspunsuri, prin dublu-tap (dublu click pe acestea). In acelasi timp, se pot foarte bine trimite si mesaje scrise de mana, daca folosesti iPhone-ul in modul landscape.

Pe iOS 10 Beta, puteai face asta prin activarea manuala a modului “handwriting”, care era si destul de greu de gasit.
Marea schimbare adusa iMessage, este de fapt un intreg ecosistem de aplicatii proprii pe care le contine.

Acest segment contine acum “by default” aplicatii proprii pentru cautarea de imagini si fisiere video, dar si pentru sharing-ul fisierelor de muzica favorite. Interfata ar avea nevoie de cateva imbunatatiri dupa parerea utilizatorilor, in special daca incerci sa folosesti toate softurile prezente.

Totusi, Apple a facut un salt foarte important in rafinarea acestui sistem de operare, aplicatia functionand poate mai bine decat ne-am fi asteptat.

0 Shares
You May Also Like