Tot ce trebuie sa stiti despre afine

Tot ce trebuie sa stiti despre afine

0 Shares
0
0
0

Afinele sunt fructe mici, populare si care sunt originare din America de Nord. Cresc pe tufisuri; afinele proaspete sunt in prim-plan, din iunie pana in august. Afinele sunt boabe mici rotunde de aproximativ 0,2 pana la 0,6 inci.

Culoarea lor poate varia de la albastru la violet. Adesea sunt consumate in stare proaspata, dar pot fi savurate si congelate, adaugate la o mare varietate de produse coapte sau se pot face genuri din afine, si nu numai.

Afinele sunt fructe mici, albastre sau purpurii, care cresc pe tufisuri. Fructele de padure pot fi consumate crude sau gatite in produse coapte. Aceste fructe ieftine nu necesita nicio pregatire pentru a va bucura de gustul lor delicios, si pot fi gasite la aproape toate magazinele alimentare.

Cum sa gatesti cu afine

Afinele pot fi savurate imediat dupa ce sunt culese. Puteti adauga, de asemenea, la salate de fructe, smoothie-uri sau cereale ca un plus de savoare. Pentru a coace cu ele, urmati reteta si adaugati in afine cuptor. Asigurati-va ca agitati usor orice clatite, paine sau prajitura dupa ce au fost adaugate afinele.

Daca bateti sau amestecati aluatul prea grosolan, afinele vor izbucni si batutul va deveni purpuriu. Afine congelate pot fi adaugate in apa spumanta sau ceai pentru un dulce sanatos.

Majoritatea afinelor au un gust dulce cu un pic de acid. Nu sunt fructe excesiv de dulci, iar afine necoapte vor avea gust acru. Sunt mici, dar suculente si vor elibera suc atunci cand muscati din fructe. Afinele salbatice sunt mai mici decat cele cultivate si au adesea un gust mai floral.

De unde sa cumpar afine

Afinele sunt disponibile sub mai multe forme si dimensiuni, inclusiv conserve, uscate si purificate, precum si proaspete. Boabele proaspete sunt disponibile in majoritatea marilor magazine alimentare, in sectiunea de produse. Selectati fructe de padure care sunt complet albastre, fara nuanta de rosu.

Acoperirea naturala de argint stralucitoare pe care o vedeti pe afine este de dorit, deoarece este un protector natural. Afinele trebuie sa fie coapte atunci cand sunt cumparate, deoarece acestea nu continua sa se coaca dupa recoltare. Evitati afine care au textura moale, apoasa sau afinele mucegaite. Recipientele patate sau care se scurg sunt un indiciu al fructelor care nu mai sunt chiar atat de proaspete.

Afinele conserve sunt adesea in culoarul de coacere. Afinele uscate se gasesc adesea cu stafidele si alte fructe uscate. Afinele congelate se afla in culoarul congelator cu alte fructe congelate.

Afinele salbatice pot fi, de asemenea, consumate imediat dupa ce sunt culese din tufisurile lor. Afinele cresc pe arbusti si sunt usor de recunoscut. Tufele de afine nu au spini si sunt destul de usor de cules. Pur si simplu smulgeti o boaba coapta de pe tufis.

Daca exista multa rezistenta, boabele nu sunt coapte. Unele ferme pot oferi cules de afine in sezonul de vara. Afinele pot fi cultivate si acasa. Sunt fructe usor de cultivat si nu necesita mult spatiu.

Depozitare

Pastrati afinele la frigider, nespalate, intr-un recipient rigid acoperit cu invelis limpede. Ar trebui sa dureze pana la doua saptamani daca sunt proaspat culese. Apa pe afinele proaspete grabeste deteriorarea, deci nu le spalati inainte de refrigerare si evitati-le pe cele de la bacanii care sunt expuse pulverizatoarelor de ceata folosite pentru a mentine verdeata proaspata. Afinele sunt foarte perisabile, asa ca incearca sa le folosesti cat mai curand posibil.

Afinele sunt un candidat excelent pentru inghet. Dupa decongelare, acestea sunt doar putin mai putin stralucitoare si suculente ca in starea lor originala de recoltare. Nu le spalati inainte de inghet, deoarece apa va provoca pielea sa devina dura.

Clatiti dupa decongelare si inainte de a manca. Pentru a congela afinele pentru gatirea viitoare, asezati fructele de padure intr-un recipient rigid acoperit cu un centimetru de spatiu pentru extindere.

Daca intentionati sa le serviti in viitor in starea lor dezghetata, necoapte, impachetati-le intr-un sirop format din 4 cani de apa, plus 3 cani de zahar, sigilati si congelati. Pentru afine zdrobite sau piure, se adauga 1 la 1 1/2 cani de zahar pentru fiecare sfert. Afinele congelate se vor pastra un an la congelator.

Nutritie si beneficii

Afinele sunt un fruct foarte hranitor, dupa cum puteti afla si de pe https://vegis.ro/blog/de-ce-afinele-trebuie-sa-faca-parte-din-dieta-noastra/.  Au una dintre cele mai mari valori antioxidante ale oricarui fruct si o serie de beneficii pentru sanatate.

O cana completa de afine are doar 80 de calorii si pana la 9 grame de fibre. In plus, acestea sunt o sursa buna de vitamina K1, vitamina C si mineralul esential de mangan, care este necesar pentru metabolismul normal al aminoacizilor, proteinelor, lipidelor si carbohidratilor.

0 Shares
You May Also Like