Tot ce trebuie sa stii despre avocatura

0 Shares
0
0
0

Avocatura este o profesie destul de veche, mai exact una dintre cele mai vechi profesii. La inceput, avocatii purtau denumirea de oratori, iar asta in Roma Antica. Oratorii reprezentau cetatenii in acele vremuri, in fata instantelor de judecata, iar din acest lucru va puteti da seama ca si astazi, principala calitate a avocatilor trebuie sa fie felul in care vorbesc.

Mai intai de toate, avocatii din Bucuresti si din tara trebuie sa fie niste oratori foarte buni, pentru ca acestia sa se poata face intelesi in fata instantelor de judecata, insa desigur, asta nu trebuie sa fie singura calitate a avocatilor.

Avocatura este una dintre profesiile cele mai banoase, insa acest lucru nu este valabil pentru toti avocatii. De ce spun acest lucru? Pai totul este foarte simplu, caci de roadele acestei profesii se bucura numai cei mai buni dintre avocati, care au intotdeauna clienti si care sunt capabili sa ii reprezinte pe acestia cu success in fata completelor de judecata.

Am spus toate aceste lucruri deoarece cei mai multi dintre tinerii din ziua de astazi isi doresc sa devina avocati, pentru ca acestia cred ca avocatura este sinonima cu bogatia, insa acest lucru nu este chiar asa. Mai mult decat atat, acestia ar trebui sa stie ca, pentru a ajunge avocati nu este necesar numai sa absolve facultatea de Drept, caci dupa terminarea acesteia si pana a ajunge sa fii avocat este o cale destul de lunga si deloc usoara.

Dupa terminarea facultatii de Drept, este necesara inscrierea intr-un Barou de avocatura. Iar pentru a intra intr-un barou, trebuie sa se sustina un examen destul de greu. Dupa ce se trece de acest examen, urmeaza o perioada de stagiatura, care dureaza 2 ani.

Abia dupa terminarea perioadei de stagiatura si sustinerea a inca unui examen, care de asemenea este unul destul de greu, absolventul va fi trecut pe lista avocatilor definitivi, adica va fi avocat cu acte in regula, daca pot spune asa.

Desigur, acum cei mai multi dintre avocati doresc sa se specializeze pe o singura ramura a dreptului, pe care cred ca o stapanesc ei cel mai bine. Iar aici ma refer la Drept Penal, Drept Civil etc. Insa greul abia acum incepe in viata unui avocat, pentru ca acesta este momentul in care el trebuie sa isi dovedeasca competenta.

In final, trebuie sa stiti ca avocatura este o profesie destul de grea, care iti poate da intotdeauna batai de cap. Mai ales in ziua de astazi cand concurenta este una destul de mare si cei mai multi dintre avocati isi ofera serviciile chiar si in mediul online.

Iar asta o sa vedeti daca dati o simpla cautare, intr-un motor de cautare dupa niste cuvinte precum “avocat online”. In urma cautarii dupa cuvintele “avocat online”, veti observa cati dintre avocatii din ziua de astazi prefer sa isi ofere serviciile chiar si pe internet.

0 Shares