Sfaturi intretinere rulouri exterioare

0 Shares
0
0
0

Atunci cand aveti rulouri pentru ferestre sau chiar pentru usi este bine sa stiti si cum se intretin ele dar si cat mai multe despre reparatii rulouri.

Intretinerea rulourilor implica asa cum era de  asteptat si curatarea lor. Aceasta poate sa aiba loc in mai multe moduri.

Sunt si firme care se ocupa de curatarea rulourilor in mod special si de la care puteti sa aveti garantia ca produsele vor ramane intregi si functionale, dar sunt si curatatorii cu caracter general care nu va ofera nicio garantie in momentul in care le duceti la curatat. De asemenea, va ramane de fiecare data si optiunea de a le curata acasa singuri fara prea mari batai de cap.

A curata jaluzelele singur acasa inseamna sa faceti asta manual pentru ca ele in mod sigur nu au cum sa reziste unei spalari in masina pentru rufe. Lamelele lor se curata cu buretele umed si cu un agent de curatare care nu este puternic pentru ca materialele sa nu fie afectate. Ulterior veti putea clati rulourile si cu ajutorul sticlelor de spray care vor stropi cu apa proaspata.

Presiunea pe care trebuie sa o aiba apa ar trebui sa fie suficient de mare pentru a putea curata urmele de detergent sau de agent de curatare fara insa ca materialul sa fie afectat. Este bine de asemenea sa nu uitati ca inainte sa fie curatate va trebui sa lasati rulourile in pozitia inchis si tot procesul va avea loc in sensul in care sunt puse lamelele. De asemenea, clatirea si spalarea se va face pe ambele parti si clatirea va trebui sa aiba loc de doua ori in asa fel incat sa dispara toate urmele de detergent.

Jaluzelele venetiene functioneaza si pe pst de protectori fata de razele solare pentru interiorul locuintei. Aceste produse au si o gama cat mai rezistenta in fata vantului dar preventia e mult mai sigura decat atentia. Un sistem de automatizare care are si senzori de vant si de ploaie care le inchid in momentul in care se anunta pale de vant si picaturi de ploaie. Ele se inchid si nu sunt protejate de furtuni.

Sistemul de automaizare are grija ca inchiderea rulourilor sa aiba loc de fiecare data in timp cat mai util cu aceeasi viteza in care functioneaza. Ele nu sunt supuse riscului de a alerga pana la ele pentru a le inchide rapid eventual si dupa ce sunt udate de ploaie si sa riscati sa se blocheze.

Chiar daca sunt echipate cu senzori de deschidere sau de inchidere in momentul in care rasare si apune soarele, ele nu vor fi afectate de inchiderea pentru vand sau ploaie. De asemenea veti putea descoperi si un alt avantaj mult mai mare.

Dupa ce rulourile sau jaluzelele se inchid in mod automat veti putea sa deschideti fereastra si sa savurati mirosul perfect al ploii de sfarsit de sezon cald. Puteti aerisi casa cu ajutorul brizei de vant de dimineata si de seara.

Intretinerea de rulouri trebuie sa se faca in mod periodic si acestea vor rezista pentru cat mai mult timp.

 

0 Shares
You May Also Like