O vacanta plina de aventuri in Turcia

O vacanta plina de aventuri in Turcia

0 Shares
0
0
0

O vacanta plina de aventuri in TurciaMulti oameni ar ridica din sprancene cand este mentionata o vacanta in Turcia. Dar pentru aceia care sunt dependenti de aventuri o incursiune in Turcia, mai exact in Gaziantep nu este nimic altceva decat aventura pura. Asta se intampla si fiindca provincia Gaziantep se afla in sud-estul tarii, unde putini turisti se aventureaza.

Daca ai de gand sa mergi intr-o vacanta unde sa traiesti aventura vietii tale in Turcia, Gaziantep este locul pe care sa il alegi, deoarece este un oras al carui buget se bazeaza pe comert, deci vei gasi toate lucrurile cu care esti obisnuit, dar poti sa ii si simti cultura bogata care exista de peste 4000 de ani.

Cunoscut initial drept “Ayintap”, Gaziantep a fost un oras imortant pe vremea imperiilor roman, otoman, persan, babilonian si bizantin.

Aflandu-se la intersectia dintre Anatolia de Sud Est, Asia, Europa si Marea Mediteraneeana, gaziantep este intr-adevar un loc foarte interesant ce merita vizitat deoarece prezinta numeroase influente ale zonelor cu care se invecineaza.[adsenseyu1]

Ce este cu adevarat interesant la Gaziantep este centrul vechi al orasului, unde exista in continuare case traditionale facute din piatra, cu elemente arhitecturale distincte. Tot aici poti gasi marea Fortareata Gaziantep, ridicata in secolul 6, precum si citadela Ravanda inconjurata de palate micute, moschei, turnuri si mormantul lui Mehmet Gazali.

Pentru cei pasionati de arheologie, in Muzeul Arheologic veti gasi o colectie rara a imperiilor Hittle si Neolitic. Relicvele romane, considerate cele mai bine pastrate din intreaga Turcie pot fi gasite de asemenea in Gaziantep. Pentru mai multa aventura, poti aranja o excursie la muntele Nemrut, nde poti gasi o sculptura monolitica istorica.

Ce trebuie luat in considerare

Daca vei cerceta putin provincia Gaziantep, vei descoperi multe alte activitati interesante si locuri de vizitat. Dar inainte sa te hotarasti in privinta unui loc pentru aventura ta, intreaba-te urmatoarele lucruri:

[adsenseyu1]

•    Esti pregatit sa te intalnesti cu o cultura complet diferita de ce esti tu obsnuit? Asta trebuie luata in considerare, mai ales daca esti inclinat sa ai un “soc cultural”, deoarece nu te vei bucura de vacanta. Ca sa te pregatesti pentru schimbare, fa putina cercetare pentru a avea macar o idee generala asupra locului in care mergi.

Aceasta cercetare include lucrurile de baza pe care orice turist ar trebui sa le stie despre Gaziantep, inclusiv rutele pe care se ajunge, locurile in care te poti caza, ce acte ai nevoie, stilul de viata al oamenilor de acolo, ce mancare este disponibila, inclusiv ce haine ar trebui sa porti (Tine minte, Turcia este o tara musulmana, asa ca oamenii sunt mai stricti in ceea ce priveste codul vestimentar, mai ales cu femeile)

•    Ce buget ai? Asta ar trebui sa hotarasti inainte sa pleci in aventura ta. Ca sa stii exact cat vei cheltui pe drum si pe cazare, discuta cu agentiile de turism care se ocupa de vacantele in Gaziantep. Daca pretul este bun pentru tine, atunci ar trebui sa lasi agentia de turism sa pregateasca totul.

Dar daca depaseste bugetul si tu vrei in continuare sa mergi, atunci documenteaza-te pe internet. Desi  te va costa timp, s-ar putea sa salvezi bani.

0 Shares
You May Also Like