Ce trebuie sa stii cand cumperi un ciocan rotopercutor?

Ce trebuie sa stii cand cumperi un ciocan rotopercutor?

0 Shares
0
0
0

Ciocanele rotopercutoare sunt scule electrice pe care de cele mai multe ori le folosesc mesterii in domeniul constructiilor si nu numai. Aceste scule electrice pot sa fie utilizate pentru a gauri anumite surprafete, sau pot sa fie folosite pentru a indeparta gresia sau faianta de exemplu.

Un amanunt foarte interesant este acela ca nu foarte multa lume stie sa isi aleaga un ciocan rotopercutor bun, motiv pentru care foarte multa lume are nevoie de ajutor privind achizitionarea unor produse.

In primul rand, cei care isi doresc ciocane rotopercutoare se orienteaza spre ciocane rotopercutoare Dewalt dat fiind faptul ca Dewalt este unul dintre cei mai importanti producaotri de scule electrice profesionale la ora actuala.

Exista insa si alti producatori de top pe piata, asa ca persoanele interesate cu siguranta au de unde sa isi aleaga un ciocan rotopercutor de cea mai buna calitate.

Cei care isi doresc cele mai bune astfel de unelte electrice isi vor indrepta atentia spre ciocane rotopercutoare profesionale, care pot avea preturi destul de piperate.

Cei care isi doresc ciocane rotopercutoare de calitate superioara la preturi atractive isi vor indrepta atentia spre ciocane rotopercutoare semiprofesionale. Nu in ultimul rand, cei care au de gand sa isi cumpere ciocane rotopercutoare ieftine, pot sa isi indrepte atentia spre ciocanele rotopercutoare hobby.

Acestea sunt cele mai ieftine insa si performantele lor vor fi mult mai mici in comparatie cu performantele uneltelor profesionale sau semi-profesionale.

Persoanele care intentioneaza sa isi cumpere o asemenea scula electrica trebuie sa tina foarte mult cont si de tipul de alimentare al acesteia. In aceasta situatie ei vor putea sa opteze fie pentru un ciocan rotopercutor cu fir, fie pentru unul fara fir.

Ambele tipuri de unelte au avatntaje si dezavantaje, asa ca trebuie analizat foarte bine acest aspect inainte de a alege o astfel de scula electrica.

Tipul de percutie al uneltei conteaza deasemenea foarte mult, iar aici ar fi indicat de precizat faptul ca percutia poate sa fie atat mecanica cat si pneumatica.

Specialistii recomanda de fiecare data ciocanele rotopercutoare pneumatice dat fiind faptul ca acestea ofera mai multa forta de perforare, insa ele sunt rezistente foarte mult si la uzura.

Inca unul din detaliile care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei asemenea unelte este mandrina. Aceasta poate sa fie cu cheie sau de tipul SDS. In ceea ce priveste tipul de mandrina, in ultimul timp specialistii recomanda ciocanele rotopercutoare precazute cu o mandrina SDS.

Puterea uneltei este un alt aspect foarte important care conteaza atunci cand vine vorba despre alegerea unui ciocan rotopercutor, insa cu siguranta si alti factori precum viteza de lucru sau energia de percutie reprezinta alte criterii importante care trebuiesc avute in vedere atunci cand se alege o astfel de unealta.

Capacitatile de forare, functionalitatea sau accesoriile reprezinta alte detalii importante care trebuiesc cunoscute dinainte de a fi cumparat un ciocan rotopercutor.

Asadar, cei care au de gand sa isi cumpere o asemenea unealta electrica, ar trebui sa cunoasca anumite detalii inainte de a-si alege ciocanul rotopercutor.

0 Shares
You May Also Like