Ce hidrofoare cu adancime de 9 metri putem folosi?

0 Shares
0
0
0

Hidrofoarele sunt sisteme de captare a apei, si de pompare a acesteia, urmand ca in final aceasta sa serveasca alimentarii locuintei cu apa.

Hidrofoarele se clasifica in functie de modul de utilizare si in functie de conditiile din teren, si au anumite reguli ce trebuie respectate inainte de pune efectiv la treaba un astfel de produs.

Gama de hidrofoare este foarte variata, iar cele mai raspandite hidrofoare sunt cele cu adancime de pompare de 9 metri.In general aceste hidrofoare sunt cele folosite pentru alimentarea cu apa a gospodariilor, apa putand fi extrasa din puturi sau fantani.

Orice hidrofor are la baza cateva elemente specifice din care este realizat, si care garanteaza eficienta functionari si a realizarii corecte a operatiunilor pentru care este destinat. Componentele hidroforului sunt: pompa electrica, vasul de expansiune, racordul antivibrant, manometru, presostat si racord cu 5 cai.

De cele mai multe roi aceste hidrofoare sunt realizate din inox, deoarece acesta ne poate garanta o serie de avantaje pe care nu le putem trece cu vederea.

Unul dintre avantaje, si cel mai important, este faptul ca apa care ajunge in kocuintele noastre v trece print-un sistem care nu va permite contaminarea acesteia, inoxul oferind un grad de puritate suplimentar apei care trece prin instalatie.

Pe de lata parte, inoxul este un material care va proteja componentele hidroforului impotriva coroziunii, lucru care nu este deloc de neglijat. Apa poate avea   efecte nocive fata de materialul din care este executat hidroforul, drept pentru care inoxul este un material recomandat de catre majoritatea specialistilor.

Principiul de functionare al unor hidrofoare cu adancime de 9 metri este destul de simplu. Acesta are la baza existenta unei retele de tevi, dintre care vom distinge pe de o parte teava de admisie, sau de aspiratie, si teava de refulare.

Dupa numele fiecareia in parte ne putem da seama cu usurinta ce semnificatie au termenii, cu mentiunea ca tevile trebuie sa fie etansate corect, fara fisuri sau zone cu slabiri, pentru a evita eventualele probleme ce ar putea aparea pe parcurs.

Fireste ca pentru montarea unui astfel de produs este necesara interventia unui instalator sau a unui specialist. Aceste tipuri de produse nu sunt destinate instalarii de catre oricine, iar aceasta din considerente de siguranta.

Deoarece vorbim despre anumite valori ale presiunii, acest lucru inseamna in mod automat si un pericol destul de mare pentru operatorul care se ocupa de instalare, dar si pentru utilizatorii care vor beneficia de aceste hidrofoare.

Pe site-ul www.shop-einstal.ro pot fi gasite nenumarate modele de hidrofoare potrivite activitatilor de aspiratie a apei, iar detalii despre acestea pot fi gasite aici. O data ales hidroforul potrivit, se poate trece la activitatea efectiva de captare a apei, lucru care inseamna de fapt utilizarea normala a produsului.

Informarea despre aceste hidrofoare este cea mai importanta etapa din tot procesul de alimentare cu apa a unei locuinte. De aici deriva  o multitudine de situatii si idei, insa toate pot fi rezolvate prin simpla alegere corecta a hidroforului potrivit, fie ca vorbim despre hidrofoare de 9 metri sau de cele de mare adancime.

https://www.youtube.com/watch?v=p0bnoAySuyQ

0 Shares
You May Also Like