Care sunt avantajele unor pompe submersibile cu turatie variabila?

0 Shares
0
0
0

pompa submersibila dab cu variator de turatie epowerPompele submersibile cu turatie variabila sunt o categorie speciala de pompe submersibile care prezinta avantajul de a putea “doza” turatia motorului prin intermediul unui variator. De aceea, aceste produse prezinta cateva avantaje pe care nu le putem trece cu vederea, mai ales in conitiile in care acestea pot schimba in mod radical datele problemelor noastre.

Gamele de pompe submersibile cu turatie variabila prezinta mai inainte de orice avantajul unui consum redus de energie, iar acest lucru este foarte important deoarece astazi se pune un foarte mare accent pe ceea ce inseamna eficienta energetica.

Practic acest lucru se reflecta in tipul motorului si in modul in care energia electrica pentru functionare este folosita. In cazul in care motoarele sunt vechi, acestea vor avea un consum mai mare de energie, in vreme ce variantele imbunatatite, mai noi, vor avea proprietatea de a folosi in mod eficient resursele de energie.

Un alt avantaj consta in economisirea de spatiu, deoarece convertizorul de frecventa este instalat direct pe teava de refulare a pompei. Mai mult decat atat, tot din categoria avantaje, aceste pompe nu necesita un nivel important de mentenanta, si sunt dotate cu sisteme de avertizare in cazul in care  exista dificultati de functionare, tevi rupte sau alte probleme care ar putea periclita buna functionare a sistemului de pompa submersibila dotata cu un convertizor de frecventa.

Pornirea unor pompe submersibile cu turatie variabila este de tip soft start, ceea ce inseamna ca pompa nu va suferi socuri la porniri si opriri repetate, pompele sunt dotate cu protectii in cazul lipsei apei, dar si in cazul fluctuatiilor de tensiune, fie sub-tensiune, fie supra-tensiune.

Presiune si debitul in cazul acestor pompe submersibile cu turatie variabila raman constante pe intreaga durata de exploatare a produsului, iar in functie de pompa submersibila aleasa, aceasta poate avea si o rezistenta crescuta la nisip.

Unele dintre cele mai rezistente astfel de pompe submersibile cu turatie variabila rezistente la nisip sunt cele din gama Panelli, a caror distribuitor autorizat in Romania este www.shop-einstal.ro. Aceasta inseamna ca pompele de acest tip permit o valoare de 300 de grame pe metru cub de apa continut de nisip, lucru care la o pompa cu o rezistenta mai scazuta s-ar incadra la valori de pana la 50 de grame pe metru cub.

Mai multe detalii despre avantajele acestor produse ne pot oferi chiar distribuitorii acestora, deoarece acesti specialisti cunosc toate secretele acestor pompe submersibile. Este importanta documentarea in acest sens, drept pentru care paginile site-ului, dar si sectiunea de contact ne poate fi de mare ajutor.

Este important sa alegem acele pompe submersibile care se potrivesc perfect proiectelor noastre,, iar pentru acest lucru este posibil sa avem nevoie si de o a doua parere. In acest caz ne putem documenta cu privire la datele tehnice ale acestor pompe submersibile cu turatie variabila pentru a vedea care dintre modele pot face fata proiectelor noastre de limentare cu apa, iar pasul imediat urmator este chiar punerea in practica a proiectului spre a obtine cele mai bune rezultate.

0 Shares
You May Also Like