Pasi necesari pentru a construi un site de firma

Pasi necesari pentru a construi un site de firma

0 Shares
0
0
0

pasi-necesari-pentru-a-construi-un-site-de-firma-1

Ati decis ca firma are nevoie de o vizibilitate mai buna, de mai multi clienti si de clienti noi? Mai exact ati decis ca aveti nevoie de un site pentru firma care sa aduca la cunostinta clientilor serviciile, proiectele sau produsele firmei si sa puna la dispozitia clientilor si partenerilor informatii rapide cu privire la ofertele firmei, la concursuri si la noile proiecte ori produse?

Pornind de la aceste informatii noi va prezentam ce pasi trebuie sa urmati pentru ca totul sa decurga asa cum trebuie.

Vom incepe cu numele de domeniu si in acest sens trebuie sa stiti ca primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa gasiti o firma care ofera gazduire web.

Domeniul web ar trebui sa fie precum numele pe care il are firma. Trebuie sa fie usor, unic, sa aiba legatura directa cu activitatea pe care o desfasurati si daca din anumite considerente istorice sau legale numele pe care il are firma este lung ori dificil nu este necesar ca si domeniul sa fie tot asa. E important ca numele pe care il are domeniul sa fie scurt si usor de retinut. Sunt cateva reguli de rumat pentru a alege numele de domeniu.

In cazul in care este posibil, numele domeniului ar trebui sa fie numele firmei.

In cazul in care numele firmei este mult prea complicat poate sa fie gasit un alt nume care sa fie in concordanta cu recomandarile de mai jos.

Denumirea domeniului poate sa fie diferita de numele firmei in cazul in care in domeniu este sugerat direct domeniul de activitate al firmei. Spre exemplu in cazul in care firma are o denumire generala si domeniul de baza este agricultura vom alege un domeniu care sa fie legat de aceasta activitate.

In cazul in care prestati servicii de import si export, faceti proiecte in care aveti parteneri straini ori oferiti servicii si in exterior puteti sa mergeti si pe un domeniu .com. Este recomandat sa faceti asta doar atunci cand aveti continut si in alta limba decat romana si atunci cand clientii nu sunt toti romani.

In cazul in care clientii sunt romani si textul va in romana si cu mici traduceri in alte limbi. Pentru cazul acesta este mai bine sa alegeti domeniul cu extensia .ro.

Domeniul web va trebui sa fie usor de retinut pentru clientii firmei si acestia ar trebui sa reuseasca sa faca si o conexiune intre numele de domeniu si numele firmei.

Numele de domeniu ar trebui sa fie in romana dar si sa aiba sens. Un nume de domeniu care e format dintr-o simpla insiruire de litere nu va fi retinut de nimeni si nu va transmite nimic.

Un alt criteriu extremd de important pentru alegerea unui nume de domeniu, legat de cele de sus, este dat si de indexarea unui site de catre motorul de cautare. In cazul in care denumirea contine si numele pe care il are firma, sau numele activitatii desfasurate si acest nume face parte dintre cuvintele cheie atunci se va indexa mai usor.

0 Shares
You May Also Like