Marea Moarta

0 Shares
0
0
27

Tinutul desertic si montan dintre Iordania si Israel gazduieste  o oaza :  Marea Moarta.  Aflata la  -400 metrii fata de nivelul marii aceasta mare este cel mai jos accesibil loc de pe planeta noastra.

Cu un continut extrem de ridicat de sare in aceasta mare este practic imposibil sa va inecati, astfel inotul ,  plaza si tot ceea ce tine de peisaje naturale va oferea posibilitatea sa va “reincarcati bateriile”  intr-un tinut de vis.

Suprafata totala a acestei mari este de 1000kmp cu o lungime de 76 km,  latime de 16 km si adancime de
396 m. In acest loc se inregistreaza cea mai mare presiune atmosferica iar densitatea a oxigenului este cu 15 % mai mare fata de limitele normale.  Marea Moarta are o salinitate de 280g/litru iar componenta apei cuprinde 21 de minerale dintre care 12 se gasesc numai aici.

[adsenseyu1]

Legendele spun ca pe fundul acestei mari se gasesc ruinele oraselor Sodoma si Gomora.  Este asociata totodata cu izvorul tineretii si al frumusetii.  Mastile din namol sau impachetariile cu namol ajuta pielea sa ramana tanara,  sa  isi pastreze frumusetea si catifelarea.

Marea Moarta este deosebita de oricarea alta sursa de apa de pe planeta noastra,  este cea mai sarata si cea mai joasa sursa de apa naturala. Datorita compozitiei chimice si a nivelului foarte ridicat de sare  calitatiile terapeutice ale acestei ape sunt recunoscure inca de pe vremea romanilor.

Articolele stintifice din domeniul medical arata ca apa din Marea Moarta are puternice beneficii pentru : piele, articulatii, aparatul respirator, asupra ochiilor si a altor disfunctii.  Aceleasi efecte benefice le ofera si izvoarele termale aflate pe tarmul occidental al acestei mari , impachetarile cu namol ( unice in aceasta zona) precum si expunerea la soare.

Clima din aceasta regiune este deasemenea foarte importanta.  Aspecte precum umiditatea scazuta, presiunea barometrica ridicata, temperaturi ridicate, lipsa ploilor, aerul nepoluat si cotele oxigenului din aer relativ ridicate  isi aduc apotrul la calitatile terapeutice ale acestei zone.

[adsenseyu1]

Aceasta mare este lipsita de viata, dupa cum ne spune si numele ei , dotorita nivelului ridicat de sare si minerale. Spre deosebire de ocean care are 3% concentratia de sare si minerale , Marea Moarta are o concentratie de sare si minerale de 33%. Scaldatul in  Marea Moarta  ajuta foarte mult la dezinfectarea si indepartarea substantelor daunatoare din piele.

Nu numai apa ajuta la regenerarea pielii ci si namolul din Marea Moarta. Acest namol ajuta la regenerarea celulelor pielii, ajuta la reintinerirea acesteia si sporesc circulatia prin cresterea cantitatii de oxigen si eliminarea toxinelor din piele.

 In lista mineralelor din Marea Moarta intalnim: ionii de sodiu care ajuta  la indepartarea celulelor moarte. Dupa ce patrund in piele acestia ajuta la recapatarea elasticitatii pielii.

Un alt mineral este magneziul a carui valori sunt mai ridicate de 15 ori fata de valorile din alte mari.  Acesta este eficient in reglarea metabolismului celular. Potasiu ajuta la oxidare, regleaza functionalitatea mischilor si a sistemului nervos.

Inca din antichitate calitatiile terapeutice ale apei erau recunosrute. Apa si namolul din marea Moarta au fost folosite in baile construite de romani si everi. Regele Irod precum si frumoasa Cleopatra se  spune ca au vizitat aceste locuri si si-au regasit linistea si sanatatea aici.

27 Shares