Care sunt calitatile unui bun afacerist ?

Care sunt calitatile unui bun afacerist ?

0 Shares
0
0
0

Care sunt calitatile unui bun afacerist ?
Te pregatesti sa intri in lumea afacerilor ? Pe langa afacerea in sine , pe care o poti achizitiona de pe  www.afaceri-proprietati.com ( un site specializat care iti pune la dispozitie cele mai bune afaceri de vanzare ) ai nevoie si de o serie de calitati . Iata care sunt acestea :

1.    Disciplinat . Chiar daca lucrezi pentru tine nu inseamna ca iti permiti sa mergi la serviciu la ce ora doresti sau sa pleci inainte sa termini ce ai de facut . Un afacerist de succes incepe ziua de lucru la prima ora a diminetii si termina dupa apusul soarelui . Stabileste un program si ai grija sa il respecti . Fiind propriul tau sef ai mult mai multe responsabilitati decat un angajat oarecare . Compania  functioneaza direct proportional cu interesul de care tu dai dovada .

2.    Optimist . O sa vezi ca o sa ai parte atat de zile fantastice cat si de zile groaznice , asa este in viata . Totul depinde de capacitatea ta de a nu te lasa daramat de probleme . Nu pierde timpul plangand-uti de mila . Timpul este pretios si trebuie sa il consumi inteligent .

3.    Integru . Un om de afaceri poate sa fie de succes numai daca are o reputatie ireprosabila . Toate deciziile pe care le iei influenteaza , pozitiv sau negativ , intreaga ta afacere . Asadar daca treci printr-o perioada mai proasta si nu iti poti onora platile , spre exemplu , cel mai bine este sa discuti cu persoanele carora le datorezi bani si nu sa te ascunzi de acestea . Gandestete ca daca minti sau inseli un partener de afaceri , nu o sa il pierzi numai pe acesta ci si pe multi altii cu care ai avut relatii foarte bune .

[adsenseyu1]

4.    Are incredere in sine . Ofera clientilor produse si servicii in care tu ai incredere , pe care tu le-ai achizitiona fara a sta prea mult pe ganduri . Un anteprenor de succes stie cum sa isi vanda produsele , stie cum sa isi faca reclama . Daca ti-e rusine sa faci aceste lucruri o sa ajungi sa mori de foame .

5.    Zgarcit . Daca ai obtinut niste castiguri frumusele la inceput nu inseamna ca poti sa arunci cu bani in stanga si in dreapta . Gandeste-te ca poate urma o perioada mai dificila si , mai mult ca sigur , o sa ai nevoie de bani pentru a supravietui . Un anteprenor de succes investeste in afacerea lui , atat cat este nevoie , mai apoi pune bani intr-un cont ( pentru asa numitele ‘’zile negre’’) si numai dupa aceea isi satisface capriciile ( haine , gadget-uri , masini , vacante ) . Pentru a tine pasul cu evolutia lucrurilor , intr-o afacere trebuie sa investesti permanent . Asadar , mare atentie cum cheltui profitul obtinut .

6.    Motivat si prompt . Daca vrei ca afacerea ta sa progreseze trebuie sa muncesti , mult mai mult decat un simplu angajat . Nu o sa ajungi niciodata un afacerist de succes daca pierzi vremea  . Deasemenea , promptitudinea cu care iti tratezi clientii iti poate asigura succesul in domeniul in care activezi . Cea mai buna reclama este un client multumit .

7.    Flexibil . Este foarte important sa fii strict in anumite aspecte ( orele de munca , calitatea serviciilor si produselor oferite )  , dar in acelas timp deschis la schimbarile care pot surveni .

[adsenseyu1]

8.    Echilibrat . Stabileste-ti prioritatile pentru fiecare zi si incearca sa nu muncesti mai mult decat esti capabil . Daca esti obosit peste masura nu o sa mai fi capabil sa iei deciziile corecte .

9.    Bun organizator . Trebuie sa stii intotdeauna cati bani ai , ce trebuie sa platesti , cat trebuie sa incasezi , cat trebuie sa castigi pentru a-ti plati cheltuielile , cat ai castigat luna trecuta s.a.m.d.

10.    Bun comunicator . Un antreprenor de succes este capabil sa raspunda la orice intrebare in orice moment , este convingator , si poate cel mai important lucru , este capabil sa argumenteze ceea ce spune . Deasemenea , se intereseaza daca clientii sunt multumiti de serviciile si produsele oferite .

0 Shares
You May Also Like