Avantajele si dezavantajele panourilor solare termice

Avantajele si dezavantajele panourilor solare termice

0 Shares
0
0
0

Persoanele care isi doresc sa scape de plata facturilor mari privind costurile energiei, indiferent ca discutam despre energie electrica sau ca discutam despre energie termica, ar trebui sa opteze pentru o alta sursa de obtinere a energiei.

Cea mai indicata asemenea sursa de obtinere a energiei o reprezinta fara doar si poate panourile solare, dat fiind faptul ca acestea utilizeaza energia solara.

Atunci cand discutam despre energia electrica, aceasta poate sa fie obtinuta prin intermediul panourilor solare fotovoltaice, in timp ce energia termica poate sa fie obtinuta prin intermediul panourilor solare termice.

Cele mai mari preturi cu siguranta le au facturile de energie termica, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre panourile solare termice, care pot reprezenta solutia ideala pentru incalzirea locuintei, dar si pentru consumul de apa calda menajera oferita de catre renumitele panouri solare apa calda nepresurizate din inox.

Un amanunt foarte important care trebuie amintit in acest articol, este acela ca pentru a da randament maxim, aceste panouri solare trebuie sa fie expuse cat mai bine la soare, iar atunci trebuiesc amplasate la sud.

De ce? Pentru ca stim cu totii faptul ca soarele rasare la esti si apune la vest, iar din acest motiv intensitarea cea mai mare a radiatiei, este acoperita atunci cand soarele traverseaza linia orizontului la sud.

Tot pentru a fi cat mai bine expuse spre soare, panourile solare trebuiesc sa fie montate intr-un unghi care sa fie cuprins intre 20 si 35 de grade.

Referitor la montajul acestor panouri solare, este foarte important ca ele sa fie montate de catre o persoana specializata in acest domeniu.

Cei care nu cunosc specialisti in montajul panourilor solare, ar putea sa apeleze si la ajutorul instalatorilor, sau ar putea sa se ocupe personal de acest aspect, tinand cont de faptul ca montajul panourilor solare este foarte simplu.

Referitor la modalitatile de montare ale acestor panouri, trebuie mentionat faptul ca ele se pot monta pe acoperisul locuintei, datorita sistemelor de prindere si de montaj.

Deasemenea, panourile solare se pot monta chiar si la sol, datorita structurilor de sustinere si datorita implementarii unor tubulaturi complementare pana la boiler.

Indiferent insa de faptul ca se monteaza la sol sau ca se monteaza pe acoperisul locuintei, trebuie sa se tina cont foarte mult de coordonatele geografice in momentul montarii, iar panourile trebuie sa fie montate spre sud.

Iarasi este foarte important sa nu existe obstacole care sa impiedice absortia energiei solare, iar aici ne referim la copaci, garduri, stalpi sau diferite alte obstacole.

Despre aceste panouri solare mai trebuie amintit si faptul ca au o durata de viata destul de indelungata, ele functionand fara probleme aproximativ 15 ani de zile.

Asadar, cea mai buna solutie pentru toti cei care intentioneaza sa opteze pentru o asta sursa de energie termica, o reprezinta fara doar si poate panourile solare termice.

Eficienta acestor panouri solare este atat de mare, incat foarte multe firme atat din Romania cat si din strainatate, au ales sa apeleze la utilizarea panourilor.

0 Shares
You May Also Like